Općini Bale odobren novčani iznos

Nastavak obnove Crkve sv. Petra na Tondolonu

| Autor: Glas Istre
Sveti Petar na Tondolonu - Bale

Sveti Petar na Tondolonu - Bale


Ministarstvo kulture i medija odobrilo je Općini Bale iznos od 19.908 eura iz Programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima za 2023. godinu za II. fazu obnove Crkve sv. Petra na Tondolonu.

Završen je postupak jednostavne nabave za II. fazu te slijedi sklapanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji krova crkve s tvrtkom Kapitel d.o.o. Vrijednost II. faze radova iznosi 37.822 eura, a rok završetka izvođenja radova je 1. listopada ove godine. Nakon toga predstoji i III. faza koja se tiče zaštite i konzervacije fresaka i uređenja unutrašnjosti crkve.

Podsjetimo, Općina Bale je prošle godine krenula s obnovom crkvice kojoj je bila potrebna hitna sanacija. U I. fazi odrađeni su radovi u vrijednosti od gotovo 200.000 kuna, a odnosili su se na projektnu dokumentaciju i radove na sanaciji krovišta za što je Ministarstvo kulture i medije odobrilo 50.000 kuna.

Crkva sv. Petra apostola na Vrhu Tondolon izgrađena je u XVII. stoljeću. Obnovljena je 1904. godine, a sada ovaj vrijedan kulturno-povijesni objekt napokon dobiva novo ruho.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini