bit će i nove regulacije prometa u pazinu

U promet je puštena obnovljena dionica ceste kroz centar grada

Dovršetkom svih radova na snagu će stupiti nova regulacija prometa na području Pazina koja donosi ograničenja za teretna vozila iznad 10 tona nosivosti u odnosu na režim prometovanja koji je vrijedio prije rekonstrukcije prometnice kroz centar Pazina  

| Autor: Glas Istre
prometnica kroz pazin

prometnica kroz pazin


Kao što je i najavljeno, u srijedu u popodnevnim satima u promet je puštena obnovljena dionica ceste u ulicama Družbe Sv. Ćirila i Metoda i Matka Brajše Rašana u Pazinu.

Narednih će se dana još dovršiti hortikulturno uređenje te postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, što neće utjecati na normalno odvijanje prometa.

Kako ističu iz Grada Pazina, na snazi i dalje ostaje gradilišna privremena regulacija prometa koja se odnosi na prometovanje teretnim vozilima iznad 5 tona nosivosti.

Dovršetkom svih radova na snagu će stupiti nova regulacija prometa na području Pazina koja donosi ograničenja za teretna vozila iznad 10 tona nosivosti u odnosu na režim prometovanja koji je vrijedio prije rekonstrukcije prometnice kroz centar Pazina.

Nova regulacija prometa uključuje kompletnu zabranu prometovanja teških teretnih vozila kroz grad Pazin u tranzitu, uključuje zabranu prometa tegljača s poluprikolicom i teretnih vozila s prikolicama na određenom dijelu prometnice od raskrižja ulica Jurja Dobrile i Miroslava Bulešića do raskrižja sa NC0763 kod skretanja za Velanov brijeg, također uključuje i zabranu prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 10 tona na određenim dijelovima ulica Družbe Sv. Ćirila i Metoda te Matka Brajše Rašana, od zgrade Grada do kružnog toka ispred Doma zdravlja.

Dostava koju teška teretna vozila vrše prema subjektima u gradu s istočnog ulaza odvijat će se kroz Ivole (Ipsilon) ili Dražej (osim tegljača s poluprikolicom i teretnih vozila s prikolicama).

Nova regulacija prometa donesena je s ciljem poboljšanja sigurnosti, smanjenja oštećenja prometnice te povećanja kvalitete života građana. U suradnji s MUP-om, Grad Pazin će provoditi kontrolu provedbe izmjene Odluke o prometu na terenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter