POREČ

Napreduje obnova ceste Radmani – Dračevac, idući tjedan asfaltiranje

| Autor: Glas Istre
Foto: Grad Poreč

Foto: Grad Poreč


Napreduje obnova lokalne ceste Radmani – Dračevac, koju zajednički financiraju Županijska uprava za ceste (ŽUC) i Grad Poreč-Parenzo. Osim same obnove ceste, ona će se i proširiti na ukupnoj dužini od oko kilometra. Predviđeno širenje trase već je odrađeno, uklanja se stari asfalt, te predstoji asfaltiranje ceste 4. i 5. travnja. Tijekom ta dva dana će prometnica biti zatvorena za promet.

Foto: Grad PorečFoto: Grad Poreč

Što se tiče daljnje suradnje sa ŽUC-om, Bašarinka – Červar Porat- Červar – Ulika, Mornarica – Mugeba, Žbandaj – Jehnići, samo su neke od županijskih cesta navedene su kao prioriteti za obnovu u narednom razdoblju, a da su u ingerenciji ŽUC-a i nalaze se na području Grada Poreča-Parenzo, te će po dovršetku radova na cesti Radmani – Dračevac krenuti daljnje planiranje, sve u skladu s financijskim planovima i mogućnostima, ali i planovima i projektima drugih infrastrukturaša.

Foto: Grad PorečFoto: Grad Poreč

Naime, planovi gradnje i uređenja prometnica usklađuju se i s planovima postavljanja infrastrukture, ponajviše Odvodnje Poreč i Istarskog vodovoda Buzet, kako bi se zahvati i radovi na prometnicama odvijali istovremeno, bez potrebe za naknadnim intervencijama na obnovljenim i izgrađenim prometnicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater