prvenstvo sommeliera istre i kvarnera

FOTOGALERIJA / Mate Negulić osvojio je najviše bodova i popeo se na prvo mjesto među stručnjacima za vino

| Autor: Jelena MILOVIĆ


Najbolji sommelier Istre i Kvarnera za 2023.godinu je Mate Negulić, drugi je Igor Klarić, a treći Josip Orišković, proglašeno je na večeras održanom devetom po redu prvenstvu ove regije.
Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije te uz podršku TZ Svetvinčenat i Vinistre, potpisuje organizaciju, dok je domaćin prvenstva bila Općina Svetvinčenat i mjesto održavanja predivan ambijent dvorca Morosini Grimani.


Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2023., odnosno njegov kvalifikacijski dio (četvrtfinale) započelo je u Novigradu, u hotelu Maestral, u srijedu 15. ožujka, a na njega je pristupilo 19 natjecatelja zaposlenih u renomiranim hotelskim kućama i restoranima Istre i Kvarnera. Osam najboljih sommeliera nastavilo je daljnja nadmetanja u polufinalnom djelu natjecanja, a polufinale i finale održali su se večeras.


Tri finalista nadmetali su se u zanimljivim i atraktivnim vještinama poput: posluživanja pjenušca, dekantiranju vina, prepoznavanja vina, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi, sljubljivanju vina s jelima, uz svesrdnu podršku publiku. Zanimljivost ovih nagrada je i ta da su pobjednik i drugoplasirani prvi put sudjelovali na ovom prvenstvu.


Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana, redovan je član Svjetskog udruženja sommeliera, a glavna mu je zadaća napredak profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva. Svoje ciljeve HSK ostvaruje priređivanjem i organizacijom nacionalnih i regionalnih natjecanja, održavanjem tečajeva i stručnih predavanja, organizacijom stručnih putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izdavanjem stručne literature i ostalim aktivnostima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater