noćas

FOTOGALERIJA / I Poreč na udaru jakog nevremena. Vatrogasci spašavali ribara koji je pokušao spasiti svoju brodicu

| Autor: Glas Istre


Olujno nevrijeme koje se u noći s nedjelje na ponedjeljak spustilo na Poreč i okolicu prouzročilo je veće materijalne štete, ali srećom nitko od ljudi nije ozlijeđen, a sve su gradske službe na terenu.

Nevrijeme je najviše pogodilo centar Poreča, gdje je rušilo drveće i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice, te štandovi.
Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč, Denisa Matoševića, noćas su imali 10 intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na ceste i onemogućavale promet.

Vatrogasci su intervencije obavljali sve do jutra. U porečkoj luci spasili su i ribara koji je pokušavao spasiti svoju brodicu.
S uklanjanjem stabala nastavili su djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Usluga Poreč, koji su od ranog jutra na terenu.

U olujnom je naletu palo je stablo na vozilo u uvali Peškera, uništen je drveni molić, te su stradali štandovi/kućice uz more.
Stradalo je i drveće u Parku Olge Ban, iza Vatrogasne postaje, u naselju Bolnica, te na Gradskom kupalištu i u Špadićima, a grane su pale i na mnogo drugih mjesta, od kojih neka i u privatnim dvorištima.

Djelatnici Usluge, radne jedinice Hortikultura, uklanjaju grane prvo s prometnica, kako bi se promet vozila i pješaka mogao nesmetano odvijati. Kako predviđaju u Usluzi, sanacija štete trajat će i cijeli dan, au nekim će slučajevima na uklanjanju biti potrebna i intervencija alpinista.

Djelatnici Usluge RJ Čistoća s čišćenjem su krenuli od ranih jutarnjih sati, a po cijelom su gradu čistili i velike količine napadalog lišća i otpada koje je nanio vjetar. Olujno nevrijeme koje se pogodilo Poreč, brzo se smirilo, a sreća u svemu je što je sve prošlo bez ozlijeđenih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum