ČIŠĆENJE PODMORJA U NOVIGRADU

U nedjelju prva od četiri ekološke akcije

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
SRK Erik Radin Novigrad

SRK Erik Radin Novigrad


Nakon provedbe vrlo uspješnog projekta "Festival mora" Sportsko ribolovni klub "Erik Radin" iz Novigrada nastavlja s aktivnostima čišćenja podmorja i podizanja ekološke svijesti kroz novi projekt naziva "Festival mora 2", a sve započinje u nedjelju 26. ožujka.

- Završetkom tog prvog projekta "Festival mora" odlučili smo započeti novi projekt pod nazivom "Festival mora 2" u partnerstvu s Lučkom upravom Umag-Novigrad u okviru mjere "Provedba strategija lokalnog razvoja - operacije koje podupiru FLAG-ovi" za programsko razdoblje 2014. - 2020. Nastavljamo sa sličnim projektom kako bi naše plaže, more i podmorje očistili od smeća i stvari koje nepažnjom završavaju u moru. Cilj nam je ujedno osvijestiti prolaznike, turiste i ostale na važnost očuvanja čistoće mora i priobalja, kažu iz SRK-a "Erik Radin".

Projekt u suradnji s Lučkom upravom Umag-Novigrad startat će 26. ožujka kad će se odraditi prva od četiri eko akcija, koliko ih je planirano. Članovi SRK-a "Erik Radin" očistit će podmorje, a djelatnici Lučke uprave bit će logistička podrška. Prvi projekt realiziran je u partnerstvu s Osnovnom školom "Rivarela" Novigrad i odrađene su ukupno četiri eko akcije čišćenje podmorja na području od Mandrača do lukobrana. Posljednja je bila 24. rujna lani, a kroz aktivnosti u sve četiri eko akcije iz mora je izvučeno nekoliko kontejnera različitog otpada.

Cilj projekta "Festival mora 2" je što više očistiti podmorje i priobalje te osvijestiti i upoznati javnost sa stanjem i problemom zagađenosti podmorja i priobalja. Ujedno, želi se poboljšati stanje okoliša te redovitim čišćenjem omogućiti lakše razmnožavanje morskih životinja i rast morskih biljaka. Na taj način se štiti i čuva bioraznolikost FLAG područja u akvatoriju grada Novigrada, što je od ključne važnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater