KUPILI IH PO CIJENAMA KAKVE U OVOM GRADU VALJDA VIŠE NIKAD NEĆE BITI

FOTOGALERIJA / Stanari uselili u 28 POS stanova u Rovinju. "Uzbuđen sam. Konačno ću se u 51. odseliti od mame"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


"Uzbuđen sam i dosta mi ovo znači, moći ću se odseliti u 51. godini od mame. U našim lokalnim okvirima, stanovi u Rovinju i u zapadnoj Istri, po takvoj su cijeni da si ih je jako teško priuštiti, ako čovjek nešto ne naslijedi. Puno znači i nadam se da će takvih projekata biti još, jer ima mnogo ljudi, parova i obitelji koji bi se u to uključili", rekao je Sebastian Dalynjak koji nam je, tijekom današnje svečane podjele ključeva novim stanarima POS stanova u rovinjskom naselju Štanga, otvorio vrata svog novouređenog stana.

Uz Dalynjaka i njegovo dvoje djece, još 27 mladih rovinjskih obitelji koje do sada nisu imale riješeno stambeno pitanje, sa zadovoljstvom su preuzele ključeve svojih novih domova u višestambenim zgradama.

Njih su im danas, nakon riječi dobrodošlice, uručili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga te Dragan Hristov, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Dodjeli novouređenih stanova budućim stanarima i njihovom obilasku prisustvovali su i saborski zastupnici Emil Daus, Anton Kliman i Marin Lerotić, zamjenik župana Tulio Demetlika, predsjednik rovinjskog Gradskog vijeća Emil Nimčević i dogradonačelnik David Modrušan.

Izgradnja višestambene zgrade započela je sredinom rujna 2021. godine kada je na lokaciji svečano postavljen kamen temeljac. Kupci su za stan morali izdvojiti 1.350 eura po kvadratu, što je vrlo povoljna cijena i prema riječima Hristova, nešto što se više neće ponoviti.

Unatoč porastu cijena u građevinskom sektoru, realizacija investicija koju provodi APN provedena je zahvaljujući Gradu Rovinju koji se, osim što je osigurao građevinski teren i potrebnu infrastrukturu, obvezao sufinancirati izgradnju dodatnim iznosom od gotovo četiri milijuna kuna te se odreći potraživanja za komunalni doprinos, kao i prava na naknadu za ustupljeno zemljište i njegovo opremanje komunalnom infrastrukturom.

Svaka zgrada broji po 14 stanova, zajedno s parkirnim mjestima i spremištima, a ukupna vrijednost investicije iznosi 24 milijuna kuna, od čega je 5 i pol milijuna kuna pokriveno poticajnim sredstvima Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater