IZNENAĐENJE?

U Istri su najviše dužni - Medulinci. Saznajemo koliko ih je blokirano i kolike iznose duguju

Prosječan dug blokiranog Medulinca je 21.613 eura, a na drugom mjestu su Rovinjci s 18.989 eura. S obzirom da je treći Poreč (14.596) - očito je da su najgore turistički najrazvijenije jedinice

| Autor: Paulo Gregorović
Medulin (Arhiva)

Medulin (Arhiva)


Proteklih se godina općina Medulin isticala u brojnim medijskim izvještajima. Em je najbogatija, em je najturističkija općina u Hrvatskoj, i tako dalje. Uvijek je pri vrhu i po broju poduzetnika koji na njezinom području imaju sjedište. Za svaki pridjev "naj", uvijek bi se našlo mjesta za riječ Medulin.

Međutim, iza sjaja i uspjeha te sredine postoji i niz negativnosti koje se često ne ističu, a jedna od posljedica velikog poduzetničkog duha jest i to što je puno njih neuspješno, pa završavaju s blokiranih računima.

Prosječan dug blokiranog Medulinca je 21.613 eura, a na drugom mjestu su Rovinjci s 18.989 eura. S obzirom da je treći Poreč (14.596) - očito je da su najgore turistički najrazvijenije jedinice.  

Usporedba s Buzetom

Medulin je istarska općina s najviše blokiranih, toliko da ih u prosjeku imaju više i od mnogih većih istarskih gradova. Nedavno smo utvrdili da je prema podacima Fine na 31. siječnja ove godine bio blokiran račun svakom 15. Puljaninu. Iza Pule su Poreč i Rovinj s tek neznatno boljim brojevima. U Poreču je blokiran svaki 15,5. stanovnik, a u Rovinju svaki 15,7. No, u Medulinu je blokiran svaki 12. mještanin.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini