Sutra

Akcija prometne policije: Evo što će se kontrolirati

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Željko Hajdinjak / CROPIX)

Ilustracija (foto: Željko Hajdinjak / CROPIX)


Policijska postaja Rovinj-Rovigno nastavlja s aktivnostima, kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će tako se u srijedu 8. veljače od 11 do 15 sati, na području Rovinja provesti kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

U 2022. godini na rovinjskom području utvrđeno je ukupno 1.017 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je za 30% više prekršaja nego 2021. godine te 828 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, što je za 17% više nego 2021. godine.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini