U MARUŠIĆIMA FINALE LUGANIGADE

Susret najboljih proizvođača istarskih kobasica

| Autor: Luka JELAVIĆ
Degustacija na Luganigadi privuče veliki broj posjetitelja (Snimio Luka Jelavić)

Degustacija na Luganigadi privuče veliki broj posjetitelja (Snimio Luka Jelavić)


Veliko finale Luganigade Bujštine održat će u subotu 28. siječnja s početkom u 19 sati u Domu kulture u Marušićima. Finalnom natjecanju najboljih proizvođača istarskih kobasica Bujštine prethodila su lokalna natjecanja, a po tri prvoplasirana natjecatelja sa svakog prednatjecanja imaju pravo nastupa na velikom finalu u subotu navečer.

Natjecanje u Marušićima provodi se od 1993. godine, u početku kao lokalno natjecanje uz ocjenjivanje vina, da bi se kasnije proširilo na veći dio Bujštine. Na natjecanju sudjeluju mali proizvođači istarskih kobasica koji kobasice proizvode na tradicionalni način i u količinama za svoje kućanstvo. U sklopu Luganigade već godinama se održava Kroštulada, natjecanje domaćica u pripremanju domaćih kroštula (kroštola).

Luganigada se nastavlja rekreativno-zabavnim programom pa će u nedjelju, 29. siječnja ispred Doma kulture u Marušićima u 10.30 sati startati rekreativna biciklijada i pješački pohod. Biciklisti će voziti po okolnim stazama dužine 30 kilometara (staza nije prikladna za djecu), a sve bicikliste po povratku čeka ručak (fritaja s kobasicama). Kotizacija za ručak je pet eura.

Rekreativno pješačenje Gornjom Bujštinom počinje u isto vrijeme po stazi od 10 kilometara. Kotizacija za ručak po povratku s pješačenja je također pet eura.

Fritaju iz mega tave moći će kušati i posjetitelji, a cijeli program oba dana manifestacije popraćen je izvornom glazbom domaćih svirača. Luganigadu i ove godine organiziraju Mjesni odbor Marušići i Turistička zajednica Grada Buja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum