apsurd

Policija ponovno u staračkom domu "Meri" u Puli. Navodno se pružaju usluge korisnicima unatoč zabrani rada

| Autor: Glas Istre
Snimio Dejan ŠTIFANIĆ

Snimio Dejan ŠTIFANIĆ


Prema službenim informacijama, policija je ponovno ušla u dom za starije i nemoćne "Meri". Policija je postupila po dojavi člana obitelji jednog od korisnika doma. Što je naravno apsurd, pošto dom unatoč zabrani rada pruža usluge korisnicima, prenosi Regional express

Hitna je također na terenu, a čeka se i Centar za socijalnu skrb Pula. Više informacija o nastavku slučaja po objavi priopćenja PU Istarske.

Podsjećamo, početkom prosinca policija je ušla u privatni Dom za stare i nemoćne "Meri" zbog prijavljenih nepravilnosti u radu. Navodno se radilo o zanemarivanju starijih korisnika, ali i o financijskim malverzacijama. Također, akcija ulaska policije u starački dom je pokrenuta zbog sumnjivih aktivnosti koje je uočio Centar za socijalnu skrb Pula.

Nalog za uhićenje vlasnice Doma, Marine Poldrugovac stiglo je od Državnog odvjetništva, navodno zbog malverzacija i neplaćanja djelatnika.

Iz Ministarstva su izvijestili kako je u objektu zatečeno osam štićenika, od kojih je troje bilo nepokretno i težeg zdravstvenog stanja. U objektu je zatečena samo majka direktorice koja je navela kako skrbi o korisnicima (kuha im, radi njegu, čisti) te nije službenim osobama omogućila uvid u dokumentaciju o korisnicima, zdravstvenu dokumentaciju niti je znala njihove osobne podatke.

Štićenici tog problematičnog doma su na kraju zbrinuti. Konkretno, u druge domove izmješteno je šest korisnica, a dvije korisnice zbrinute su u kućanstva članova svojih obitelji, izvijestilo je tada nadležno Ministarstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater