Županijska nagrada

Istriana 2022.: Poznati kandidati u šest kategorija. Evo imena

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija (Arhiva/Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Arhiva/Snimio Milivoj Mijošek)


I ove će se godine, 15. put za redom, dodijeliti županijska nagrada Istriana kojom se proglašavaju najbolji pojedinci u Istarskoj županiji u šest kategorija - gospodarstvo, zdravstvo, znanost i obrazovanje, kultura, glazba i sport. Riječ je o projektu koji je iniciran 2008. godine u suradnji s Istarskom županijom, a koji je zamišljen kao poticaj i svojevrsna javna nagrada najuspješnijim pojedincima u tekućoj godini.

Ovogodišnji laureati bit će poznati na svečanosti dodjele nagrade koja će se održati u petak, 16. prosinca u kinu Valli, s početkom u 13 sati. Do ovogodišnjih laureata u svakoj kategoriji i ove će se godine doći nakon glasovanja svih gradonačelnika, načelnika, direktora turističkih zajednica, predsjednika uprava najvećih gospodarskih subjekata u Istri, kulturnih, sportskih i zdravstvenih djelatnika i novinara te slušatelja Radio Pule, koji će u posebnim emisijama od utorka 6. do četvrtka 8. prosinca moći glasovati od 14.30 do 14.50 sati, kao i putem besplatnog telefona Radio Pule, partnera u projektu, na broj 0800-70-76. Pokrovitelji dodjele Istriane su Istarska županija i svi istarski gradovi, a glavni partner Istarska kreditna banka Umag.

U kategoriji gospodarstvo nominirani su Milena Mičić, vlasnica, osnivačica i direktorica tvrtke Aquarium Pula i Domagoj Ostović, poduzetnik, vlasnik i direktor tvrtke Lloyds digital te osnivač i direktor konferencije Digital Labin.

U kategoriji zdravstvo nominirani su Anuška Budisavljević, uži specijalist internističke onkologije, voditeljica Poliklinike i dnevne bolnice Službe za internu medicinu, Nediljko Landeka, voditelj Odjela za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Službe za epidemiologiju te Sonja Vidulin, pedijatrica.

U kategoriji znanosti i obrazovanje nominirana je Emina Pustijanac, dekanica Fakulteta prirodnih znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Što se tiče kulture, nominirane su Lidija Nikočević, koja je bila dugogodišnja ravnateljica Etnografskog muzeja Istre u Pazinu gdje je sada viša kustosica, Marianna Jelicich Buić, između ostalog idejna začetnica i organizatorica Festivala istrovenetskog te Studio Sonda d.o.o.

U kategoriji glazba nominirani su Dina Rizvić, mlada kantautorica, multi-instrumentalistica, skladateljica i aranžerka iz Labina, etno skupina Veja, Marija Kuhar Šoša, višestruko nagrađivana pjevačica i Robert Mikuljan, trubač.

Što se tiče sporta, nominirani su Boćarski klub Istra Poreč, Francesco Ravalico i Đurđica Orepić, poznata maratonka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum