"nova istarska tvrđava mosta"

U Umagu osnovana druga gradska koordinacija Mosta u Istri. Novoizabrani gradski koordinator je Blaž Alagušić

| Autor: Glas Istre
Osnovana gradska koordinacija Mosta u Umagu

Osnovana gradska koordinacija Mosta u Umagu


U Umagu je osnovana druga gradska koordinacija Mosta u Istri, priopćili su danas iz te stranke. Novoizabrani gradski koordinator za Umag je Blaž Alagušić, a koordinacijski tim čine Dean Milić i Saša Alibašić. Alagušić je 25-godišnji je ekonomist, zaposlen u turizmu. Osnivačka skupština održala se u punoj dvorani Gradske vijećnice u Umagu, pred oko stotinu, većinom mladih ljudi.

Glasanje je održano elektronskim putem, a tijekom glasanja za gradskog koordinatora održan je i skup Mosta tijekom kojeg se definirao smjer u kojemu će Most rasti i djelovati u Istri.

Skupštini su se obratili predsjednik Mosta Božo Petrov, čelni čovjek istarskog Mosta Ivan Vidović te saborski zastupnici Marin Miletić i Nikola Grmoja koji su dali punu podršku gradskoj organizaciji u Umagu i Istri.

Umag je ovom skupštinom potvrdio kako se radi o novoj istarskoj tvrđavi Mosta u kojoj se mogu očekivati velike stvari. Skupština je okupila velik broj istaknutih poduzetnika, obrtnika, profesora i običnih, mladih ljudi koji se do sada nikada nisu bavili politikom. Ovim putem potaknuli smo građane na javno djelovanje i udruživanje, a sve s ciljem kako bi Most u Istri postao jedna vrsta pokreta građana koji više ne žele ovisiti o politici, a koje će Most podržati organizacijski, pravno i tehnički. Vrijeme je za vraćanje politike u ruke građana, svih onih koji su do sada prepuštali donošenje odluka drugima. Vrijeme je za društvenu promjenu kojom se oduzima moć onom malom broju političara koji su se do sada bavili ovom plemenitom djelatnošću na krivi način. Vrijeme je za novu Istru i novu Hrvatsku koja neće biti ograničena koruptivnim političkim sustavom u kojemu prosperiraju podobni i poslušni koji su do sada maksimalno koristili pasivnost građana i njihovu nezainteresiranost za društvena događanja. Upravo je tome u Umagu došao početak kraja, istaknuto je u priopćenju.

Hrabrost mladih ljudi, priopćili su nadalje, koji su u Umagu istupili pred javnost te poslali snažnu poruku o tome kako još uvijek ima onih koji su se spremni boriti neizmjerna je te nije dugo viđena na ovom području. Na skupštini je jasno navedeno kako je upravo to snaga koja će biti presudna u daljnjem rastu istarskog Mosta.

Daljnje djelovanje Mosta kako u Umagu, tako i u Istri, definirat će konstruktivni prijedlozi, strategije razvoja, povezivanje građana sa stručnjacima te konkretne ideje koje će se nuditi javnosti. - Nastavljamo s borbom za sve građane Istre, pritiscima na one koji provode loše ideje poput sušionice fekalija, nastavljamo s borbom protiv nelegalne gradnje, malverzacije sa zemljištima i ostalim uništavanjem potencijala koji ima Istra. Strukturiranjem i organiziranjem krećemo još snažnije u buduće izazove te pozivamo sve one koji su dovoljno hrabri istupiti, one koji su dovoljno neovisni, one koji su stručni, a osjećaju potrebu učiniti nešto korisno za svoje društvo na pristupanje Mostu, koji je u Umagu potvrdio svoju snažnu prisutnost u Istri, zaključili su u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater