nakon dvije godine pauze

U Svetoj Katarini održana smotra maslinovog ulja i vina istočne Istre

| Autor: Branko Biočić
Smotra maslinovog ulja i vina istočne Istre

Smotra maslinovog ulja i vina istočne Istre


U novo sagrađenom vatrogasnom domu nakon dvije godine pauze ove subote održana je Smotra maslinovog ulja i vina istočne Istre uz feštu posvećenu svetici po kojoj je to mjesto na Pićanštini dobilo ime.

gg

Dan ranije održana je svečana misa povodom blagdana Svete Katarine, zaštitnice mjesta. Subotnji program počeo je edukativnim predavanjima o maslinarstvu i poljoprivredi, izložbom gljiva Gljivarskog društva Martinčica iz Labina koje je ponudilo i namaze od gljiva i samoniklog bilja, degustacijama i izložbom maslinovog ulja i vina istočne Istre, kulturno-umjetničkim programom te ponudom hrane i pića po promotivnim donacijskim cijenama Udruge “Mendula” koja je prikupljala novac za mamograf.

gg

Na ocjenjivanje je ponuđeno 50 uzoraka vina i 79 uzoraka maslinovog ulja. Zanimljiva predavanja održali su dr. Željko Prgomet koji je govorio o maslinarstvu i proizvodnji maslinovog ulja te Gomezelj koji je govorio o zaštitnim sredstvima u poljoprivredi. Posjetitelji koji su stigli iz cijele Labinštine i šire mogli su kupiti maslinovo ulje od lokalnih OPG-ova i kušati lovački gulaš kojeg je pripremilo Lovačko društvo Kamenjarka Pićan.

Na kraju su u zabavnom dijelu nastupili mladi talenti, učenici područne osnovne škole Pićanske mažoretkinje, harmonikaši te Lucky band.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom