SVEČANO U MALOJ GALERIJI

12 LICA POREČA: Otvorena izložba autorskih fotografija objavljenih u kalendaru Grada Poreča za 2022. godinu

| Autor: Glas Istre
Izložba 12 lica Poreča

Izložba 12 lica Poreča


Prigodnom svečanošću u Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija „12 lica Poreča“, kao rezultat natječaja kojim je Grad Poreč u listopadu 2021. pozvao sugrađane da sudjeluju u kreiranju kalendara za 2022. godinu.

Na otvaranju izložbe u četvrtak navečer okupljenima su se obratili u ime domaćina ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić i gradonačelnik Loris Peršurić koji je čestitao odabranim autorima i zahvalio se svima koji su sudjelovali u natječaju, uz najavu da će se ovaj dobro prihvaćeni projekt nastaviti i ove godine.

Na natječaj je pristiglo ukupno 153 fotografija različitih tema i porečkih motiva, koje se na izložbi mogu vidjeti u digitalnom obliku. Naime, veliki odaziv i različiti motivi pokazuju da se mogu napraviti i tematski kalendari, te je namjera organizatora ići i u tom smjeru.

Dvanaest izloženih fotografija koje kreiraju kalendar Grada Poreča izabrano je glasanjem na Facebooku, a njihovi autori su: Kristijan Barbić, Antonio Petrovski, Ivana Koštro, Dean Srdoč, Lenka Šajina, Vladimir Bugarin, Marija Marjanović, Marinela Žiković i David Soldatić, od kojih su većina i sinoć prisustvovali otvaranju izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 29. siječnja, svaki danom osim nedjeljom, od 17 do 20 sati, dok je jutarnji obilazak moguć po prethodnoj najavi na 052 887 217.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater