NAJNOVIJE


BIVŠE SLOVENSKO ODMARALIŠTE

ROVINJ: Raščišćena "Murska Sobota", desetljetno ruglo u gradu šampionu turizma


Otužno mjesto nestalo je s turističke karte pa još kada se odnese i sav materijal, pogled prema ograđenom dvorištu bit će daleko ugodniji oku. Upravo na ovakvoj, koliko-toliko uređenoj slici Grad Rovinj je insistirao godinama, zaprijetivši novom vlasniku i novčanom kaznom

Devastirani i pokradeni bungalovi koji su u zlatno doba svoga trajanja bili u vlasništvu radnika s područja bivše države i pritom služili kao ljetno odmaralište - srušeni su. Riječ je o nekadašnjem slovenskom odmaralištu "Murska Sobota", koje je sredinom 1990-ih pretvoreno u dom za izbjeglice, da bi nakon njihova povratka kućama postalo izvor građevinskog materijala, a znatno češće odlagalište i divlji deponij. Međutim, nekadašnje slovensko odmaralište, koje je s godinama pretvoreno u rovinjsko ruglo smješteno tik do novoizgrađenog hotela Amarin i njegovog uređenog dvorišta, danas je u vlasništvu Tomislava Brkića, direktora i suvlasnika tvrtke Monsena, koji nam je u kraćem telefonskom razgovoru obećao da će do turističke sezone biti uklonjeni ostaci dotrajalih bungalova, a prostor ograđen.

Obećano - ispunjeno. Doduše, s malim zakašnjenjem, no nema veze jer turistička sezona ionako traje sve duže (ili se barem želi produljiti). Bilo kako bilo, bungalovi su srušeni, a na njihovom mjestu nalaze se hrpe ostataka betona i kamena. Parcela je ograđena, na ulazu nalazi se ploča s izvođačem radova, a tu su i parkirani strojevi, dva bagera, kao podsjetnici na to da se ovdje nešto radi i događa. Od gospodina Brkića doznajemo da se priprema dokumentacija, usklađuju parcele, tvrtka Monsena u fazi je i projektiranja novog apartmanskog naselja… A kad će novo naselje i zaživjeti, nema egzaktnog odgovora jer, kako je naglasio Tomislav Brkić, u pitanju je ozbiljan novac, a tome mora prethoditi i ozbiljna dokumentacija. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter