NAJNOVIJE


NAGODINU DJEČJE IGRALIŠTE I PARK

OPĆINA KAŠTELIR-LABINCI ULOŽILA 50 TISUĆA KUNA: Valentići dobili teretanu na otvorenom


U zaseoku Valentići u općini Kaštelir-Labinci otvorena je teretana na otvorenom, prva u ovoj maloj općini, koja je već privukle brojne domaće i turiste. Iz općinskog proračuna ovaj je fitness financiran s 50 tisuća kuna. To je tek prva faza jer Općina planira urediti dogodine ondje i dječje igralište i park.

- Ponajviše ujutro i navečer ima već dosta onih koji ovdje vježbaju svaki dan, a pogotovo mladi. Tako je zapravo od samog početka, čim su sprave montirane odmah su ih ljudi krenuli koristiti. To je samo dio projekta, a nastavit će se dogodine kada ćemo postaviti i sprave za dječju igru. U Valentićima na tom je mjestu idealna pozicija, s pogledom na more, pa je namjera u konačnici ondje urediti mini sportsko-rekreacijsku zonu, komentirao je načelnik Enio Jugovac.

Romina Sinosich, vanjska suradnica općinske Turističke zajednice, ističe važnost svake investicije, svaki mali pomak obogaćivanja ponude za kvalitativan razvoj turizma. "Fitness na otvorenom svakako je interesantan, i kao nadopuna turističkih sadržaja. Mnogobrojni gosti koji odsjedaju u općini mlađe su obitelji s djecom, koje se sad često mogu vidjeti na otvorenom fitnessu i to je uspjeh tog projekta", kazala je Sinosich.

Osim bogatije turističke ponude, uređen je prostor koji dotad nije bio kvalitetno iskorišten. I s najavljenim postavljanjem dječjeg igrališta, navodi Sinosich, upotpunit će se sadržajna ponuda za najmlađe turiste i domaće stanovništvo. Dodaje da od 23 tisuće noćenja, koliko ih TZ ima u evidenciji na dan 12. srpnja, 57 posto su obitelji s djecom koje su smještene u kućama za odmor. Vanjska suradnica TZ-a je stoga uvjerena da takva ciljana grupa gostiju iznimno cijeni sadržaje poput teretane na otvorenom i dječjeg igrališta.

- Takvi i slični sadržaji uvijek su dobrodošli ako uzmemo u obzir činjenicu da turizam u općini Kaštelir-Labinci konstantno raste. U prometu bilježimo plus od 13 posto u odnosu na lani, a do današnjeg dana registrirano je 38 posto više turističkih postelja nego prošle godine, zaključila je Sinosich.

Podsjetimo da je ova hvalevrijedna inicijativa zapravo potekla od Nezavisne liste nositelja Marka Knezocija, ujedno općinskog vijećnika, koja je lani u prosincu dala amandman na proračun. Njime su tražili da se na mjestu u Valentićima gdje je nekoć bila lokva, prostor uredi i napravi upravo teretana na otvorenom. Inicijativu su prihvatili svi, i vijećnici pozicije i opozicije, što je konačno i ostvareno. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter