ZAGREB

Zastupnik Milanović Litre poziva Vladu da pomogne povremenim prijevoznicima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnik Kluba Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre podržao je u utorak povremene prijevoznike, koji su prosvjedovali u Dugopolju jer Vlada ignorira njihove probleme, i pozvao Vladu da hitno reagira i odazove se pozivu prijevoznika

Riječ je o tvrtkama koje su sve do korona krize poslovale samostalno i bez državnih subvencija, a u zadnjih šest mjeseci doživjele su pad prometa do čak 95 posto, ističe Milanović Litre u priopćenju.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju jasno je da prijevoznici ne vide izlazak iz teške situacije bez djelovanja države, a izvanredna vremena zahtijevaju i izvanredne mjere, poručuje zastupnik.

Podsjeća da su prethodnih godina mnogi prijevoznici uložili značajna sredstva u obnovu voznog parka, kako bi zadovoljavali najviše ekološke i sigurnosne norme. Budući da su upravo najuspješnije prijevozničke tvrtke najviše ulagale u kvalitetu voznog parka, sada su one postale najugroženije.

Posebno zabrinjava pasivnost ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butković koji ne pomaže povremenom prijevozu iako je on bio najprofitabilniji dio tog ministarstva, kaže Milanović Litre.

Neshvatljivo je da nema interesa za održavanje 20.000 radnih mjesta koja su već godinama deficitarna, i to nakon što se proteklih godina ulagalo u zadržavanje vozača u Hrvatskoj osposobljavanjem vozača D kategorije i prekvalifikacijama o trošku države, a sada ih se olako sprema pustiti da ostanu bez posla, stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum