ZAGREB

Zastupnici protiv raka: Predstavljen spot "Ne odustajem"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svakom onkološkom bolesniku treba osigurati dostojanstvo, u borbi s bolešću nikada ne treba odustati, poručeno je u četvrtak s neformalne saborske skupine "Zastupnici u borbi protiv raka", koja je predstavila videospot za kampanju „Ne odustajem“ u organizaciji udruge Nismo same.

Za potrebe spota glazbenik Nikša Bratoš napravio je novi aranžman pjesme "Ne odustajem" Zlatana Stipišića Gibonija.

Cilj je pokazati ženama oboljelim od metastatskog raka dojke, a njih je godišnje oko tisuću, da nisu same, da imaju pravo pitati i tražiti najbolje liječenje, istaknula je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera.

Spot i kampanja dobili su niz pohvala.

Spot me osobno dirnuo, i sama bolujem od ove bolesti, znam koliko je važna podrška obitelji, prijatelja, sve žene trebaju podršku u svojoj borbi, rekla je emotivno zastupnica Renata Sabljar Dračevac (Socijaldemokrati), predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo.

Izrazila je nadu da će se čim prije pokrenuti Program borbe protiv raka i donijeti akcijski planovi za njegovu provedbu.

Andro Krstulović Opara (HDZ) prisjetio se kako mu je na današnji dan prije četiri godine, dok je bio gradonačelnik Splita, pozlilo, a onda uslijedila „teška dijagnoza“ s kojom se i danas nosi.

Živ sam zahvaljujući potpori obitelji, prijatelja i liječnika i snage koju su mi dali da ne odustajem, kazao je i naglasio kako onkološki bolesnici ne smiju biti stigmatizirani, imaju pravo na rad, dostojanstvo, borbu.

Bit će im lakše ako imaju potporu svih nas, poručio je zastupnik.

Kampanja “Ne odustajem” posvećena je osnaživanju žena s metastatskim rakom dojke, pružanju podrške i sustavnom educiranju njih i članova njihovih obitelji.

U Hrvatskoj svake godine gotovo tisuću žena oboli od metastatskog raka dojke, lani su od raka dojke oboljele 2894 žene, od kojih je oko 30 posto s metastatskim stadijem bolesti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini