ZAGREB

SNV predao kontejner obitelji Paspalj iz Majskih Poljana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac predao je u srijedu kontejner obitelji Paspalj iz Majskih Poljana, donaciju Srpske pravoslavne crkve (SPC) kroz inicijativu SNV-a "Banija je naša kuća", priopćeno je iz SNV-a.

Obitelj Paspalj je dva tjedna živjela u drvenom štaglju na samom kraju sela, spavajući u autu, te su jedini u tom selu na Banovini ostali bez privremenog smještaja. Sada su dobili smještaj opremljen sanitarnim čvorom, a aktivisti SNV-a osigurat će ostalo. Struju će dobiti od HEP-a, navodi se.

"Zahvaljujući donaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV), obitelj Paspalj iz Majskih Poljana danas je dobila kontejner", stoji u priopćenju. Kontejner, doniran od strane Srpske pravoslavne crkve kroz humanitarnu inicijativu SNV-a "Banija je naša kuća", Mili i Nevenki Paspalj predao je Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a.

Do utorka, 12. siječnja 2021., u zajedničkoj akciji Srpske pravoslavne crkve i Srpskog narodnog vijeća pod nazivom "Banija je naša kuća" stiglo je 64 kontejnera.

Isporučeno je njih 46 i to u sljedećim banijskim naseljima: Knezovljani, Majske Poljane, Donji Klasnić, Gornja Bačuga, Donja Čemernica, Moštanica, Zrinska Draga, Donji Kukuruzari, Luščani, Petrinjci, Mali Gradac, Martinovići, Dragotina, Donja Mlinoga, Banski Grabovac, Donja Pastuša, Veliki Šušnjar, Drenovac Banski, Veliki Gradac, Gornji Petkovac i Jošavica, navodi se u priopćenju SNV-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum