ZAGREB

Sindikati: URSH se pridružio SSSH-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel i predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Tomislav Rajković sklopili su u utorak sporazum o pridruživanju URSH-a SSSH-u.

Sporazumom je utvrđena obveza poticanja suradnje na razini trgovačkih društava i ustanova u kojima djeluju organizacijski dijelovi sindikata udruženih u obje sindikalne središnjice, kao i utvrđeni poslovi koje URSH povjerava SSSH-u, navodi se u priopćenju SSSH-a.

Bliža povijest pokazala je da razbijanje sindikata i usitnjavanje sindikalne scene ne pridonosi boljoj zaštiti radnika u Hrvatskoj i njihovoj boljoj svakodnevici, istaknuo je predsjednik SSSH-a Mladen Novosel.

Potpisivanje sporazuma o pridruživanju veliki je korak ka vraćanju radnika u zajedništvo, jer samo zajedničkim djelovanjem kroz javne politike, organiziranje sindikalnih akcija, edukaciju, kolektivno pregovaranje i dr. možemo pridonijeti boljem životu naših članova, rekao je Novosel.

Ovo je konkretiziranje slijeda događanja na terenu i smjer u kojem bi trebao ići sindikalni pokret u Hrvatskoj, ocijenio je predsjednik URSH-a Tomislav Rajković. 

Treba naći interesa za udruživanjem i pokazati veću snagu u zaustavljanju trenda napadanja i smanjenja radničkih prava. Stoga je jedan od najvećih interesa dviju središnjica i sindikata koji u njima djeluju suradnja i poboljšanje međusobnih odnosa, dodao je Rajković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini