SJEDNICA VLADE

Plenković potvrdio: U ČETIRI ŽUPANIJE UVODE SE NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

| Autor: Glas Istre
Cropix

Cropix


Na dnevnom redu 70. sjednice Vlade raspravljat će se o aktualnom stanju vezanom za korona virus te potres, kao i o prijedlogu zakona o obrazovanju odraslih. Na redu je i izmjena Odluke o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srbijom, javlja Direktno.hr.

Na samom početku Andrej Plenković je kazao kako smo imali nekoliko tjedana stagnaciju novih slučajeva te je bilo njih 500 do 600.

"Imamo prvi put osjetniji porast, tako da imamo 871 slučaj zaraze u Hrvatskoj. Brojevi su još uvijek troznamenkasti , ali moramo biti oprezni zbog turističke sezone. Posebno je uočljivo da je najveći broj zaraženih u četiri dalmatinske županije koje su sve turističke destinacije. Iz tog razloga stožer će uvesti nove epidemiološke mjere kako bi se na taj način limitirala zaraza, smanjila dinamika i omogućila turistička sezona", kazao je premijer.

Plenković je kazao kako smo u srijedu prešli 1.600.000 cijepljenih prvom dozom.

"Pozivam one koji se još na to nisu odlučili da poklone povjerenje struci i medicini. Važno je napomenuti i kako od 100 posto hospitaliziranih njih 94 posto nije bilo cijepljeno. Danas onaj tko odabire da se ne cijepi dovodi sebe u rizik koji može završiti fatalno. Cijeli turistički sektor očekuje od nas da ne dođe do skraćenja sezone, molim sve da pomognu", kazao je premijer.

"Ugovoreni su radovi za obnovu 760 objekata, obnovljena je 161 obiteljska kuća, a radovi se odvijaju na 360 kuća", kazao je Tomo Medved.

Uklonjeno je 230 objekata, 30 poslovnih, osam zgrada, 186 obiteljskih kuća, tri sakralna objekta. Samo danas se uklanja 12 objekata.

Kada su u pitanju obrazovne ustanove, sedam škola nije uporabljivo, a njih 14 privremeno.

Ministar zdravstva kazao je kako je 179 novih slučajeva zaraze.

Vili Beroš tom je prilikom najavio je i da će se uskoro cijepiti u ljekarnama koje će moći izdavati i potvrde te da su u srijedu zaposlenici zdravstva imali edukacije o značaju cjepiva.

"Više malih žarišta brzo mijenjaju sliku cijelih županija", kazao je Beroš i zamolio građane da budu odgovorni.

Pozvao je i starije od 80 godina, među kojima je 45 posto necijepljenih, da se cijepe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini