PREMIJER NAJAVIO

Nove mjere na snazi od petka u ponoć do 21. prosinca: DETALJI NOVIH ZABRANA OČEKUJU SE U 14 SATI

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(HINA/EPA)

(HINA/EPA)


Pozivajući se na konkretne epidemiološke podatke i preporuke, premijer Andrej Plenković na početku sjednice vlade u podne najavio je uvođenje mjera od petka u ponoć do 21. prosinca, što bi trebalo, kaže, staviti epidemiološku situaciju pod kontrolu. O samim detaljima novih mjera još uvijek nije bilo ni riječi, no sve je izglednije da bi one sutra u ponoć mogle stupiti na snagu a potrajat će do 21. prosinca, najavio je premijer. Konačna lista objekata koji će morati prestati s radom i svi detalji zabrana i uvjeta rada trebala bi biti objavljena javnosti na konferenciji za medije u 14 sati.

Prema posljednjim informacijama do kojih je došao Index, zatvaraju se kafići i restorani. Škole će ostati otvorene, kao i trgovine i šoping-centri. Ostat će otvorena kina i kazališta, muzeji i galerije, no broj posjetitelja će biti ograničen brojem kvadrata.

Kladionice se također zatvaraju, dok crkve i dalje ostaju otvorene. Plenković je napomenuo da nešto mora pod hitno biti poduzeto, istaknuvši da nažalost danas Hrvatska bilježi čak 4.009 novozaraženih a preminuo je 51 pacijent. S obzirom da će određenih zatvaranja definitivno biti, premijer je rekao da se intenzivno radi na svim drugim programima koji se financiraju iz državnog proračuna a kojima se nastoji ublažiti posljedice lockdowna. Više o tome trebali bi uskoro javnost izvijestiti resorni ministri. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum