COVID-19

KOZLEVAC: U istarskim školama oboljelo 49 učenika i 4 profesora, ALI SITUACIJA NIJE ALARMANTNA

| Autor: Hina
Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)

Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)


U Istri je 16 novooboljelih od covida-19, trenutno je pozitivno 49 učenika osnovnih i srednjih škola te četiri profesora pa je u samoizolaciji 598 učenika i četiri profesora, izjavio je u utorak za Hinu načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.  

Covid-19 se pojavio u ukupno 30 razreda u sedamnaest istarskih osnovnih škola te u 14 razreda dvanaest srednjih škola u  toj županiji. 

"Situacija nije alarmantna, naprosto se očekivalo da će se virus pojaviti u školama odnosno razredima. Što se tiče samoizolacije, epidemiolozi zajedno s odgovornim osobama u školama procjenjuju stanje i utvrđuju koja djeca mora u samoizolaciju. Ima slučajeva gdje u samoizolaciju ode cijeli razred ali ima i slučajeva gdje idu samo učenici koji sjede s lijeve i desne strane zaraženog učenika, ovisno s kim je bio u kontaktu", kaže Kozlevac.

Uputio je i apel roditeljima da djecu sa simptomima ne šalju u školu nego da se jave svojim liječnicima.

“Isti apel odnosi se i na učitelje jer zna se događati da mnogi imaju imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor" - poručio je Kozlevac.

U Istri je ukupno osamdeset osoba pozitivno je na covid-19.  U pulskoj Općoj bolnici na liječenju su 22 osobe, od kojih je jedna osoba na respiratoru. U protekla 24 sata ispitano je 330 uzoraka briseva.

U mjerama samoizolacije nalazi se 671 osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini