zbog pogoršanja situacije

Istarski stožer predlaže odgodu svih međužupanijskih natjecanja: VRIJEDI ZA SPORTOVE U SVIM KATEGORIJAMA 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog rasta broja novozaraženih u Istri i pogoršanja epidemiološke situacije u državi, istarski Stožer civilne zaštite u petak je preporučio odgodu svih međužupanijskih sportskih susreta i natjecanja radi smanjenja broja rizičnih kontakata.

Preporuka se odnosi na sve sportove u svim kategorijama.

Iz Stožera su priopćili da se sportski susreti i natjecanja koja se odigravaju među klubovima s područja županije mogu održavati uz rigorozno poštivanje epidemioloških mjera s minimalnim brojem gledatelja. 

"Sportski klubovi se pozivaju da i sami skrbe o izloženosti članova klubova epidemiološki rizičnim situacijama i ne dozvole natjecanje sportašima za koje se sumnja na moguću infekciju", poručio je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Inače, u protekla 24 sata u Istri je potvrđeno novih 46 slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih su 70 posto zaraženih studenti koji studiraju u Rijeci.

"Glavni izvor zaraze je jedan događaj u Rijeci gdje je više od 50 ljudi zaraženo u Klubu studenata, a bit će ih još i više. Na tom je događanju bilo 120 ljudi", istaknuo je Kozlevac.

Građane je pozvao da se drže mjera te da druženja i događanja smanje na najmanju moguću mjeru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum