ĐAKOVO

HŽ: Suvremeni uređaj na željezničko-cestovnom prijelazu u Đakovu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na pružnom prijelazu preko željezničkog pravca Osijek-Strizivojna/Vrpolje, koji se nalazi uz Željeznički kolodvor u Đakovu, Hrvatske željeznice pustile su u četvrtak u funkciju novi uređaj za regulaciju prometa i osiguranja željezničko-cestovnog prijelaza.

Radovi na željezničko-cestovnom prijelazu Đakovo dio su projekta osiguranja i modernizacije 49 željezničko-cestovnih i jednog pješačkog prijelaza preko pruge na 50 lokacija diljem hrvatske željezničke mreže. Projekt je vrijedan 72,9 milijuna kuna plus PDV i financira se u okviru projekta Svjetske banke “Održive hrvatske željeznice u Europi”, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Predsjednik đakovačkog Gradskog vijeća Pavo Cindrić rekao je kako ovaj željezničko-cestovni prijelaz spaja grad Đakovo s naseljem Čikaga, a postavljanje novog uređaja, polubranika sa svjetlosnom signalizacijom, veliki je iskorak za sigurnost građana. Izrazio je nadu da će uskoro uslijediti osiguranje cestovno-željezničkog prijelaza na cesti između prigradskih Budrovaca i Piškorevaca. "U Gradu smo mišljenja da je to u ovom trenutku najugroženije mjesto i nadamo se da će zaživjeti dogovori Grada Đakova i Hrvatskih željeznica", dodao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater