SVE JE SNIMLJENO

NOVA AFERA: Visokopozicionirani član HDZ-a snimljen kako nudi pozicije, on kaže da je samo karikirao

| Autor: Glas Istre
Žarko Tušek (CROPIX)

Žarko Tušek (CROPIX)


Žarko Tušek, član Predsjedništva HDZ-a, nudio je funkcije i ilegalnu pomoć u kampanji nezavisnom vijećniku u Oroslavju Viktoru Šimuniću, pišu 24 sata. 

Oni su objavili snimku na kojoj se čuje kako je Tušek nudio Šimuniću poziciju ravnatelja Parka prirode Medvednica i pročelnička mjesta, a očigledno u zamjenu za podršku kod glasanja. 

Snimku je objavio sam Šimunić i na njoj se jasno čuje Tušekova ponuda. Ponuđena mu je i pomoć u kampanji, plakati, logistika...

Tušek tvrdi da nije pokušao kupiti nezavisnog vijećnika Šimunića. 

- Bili smo zajedno na tom sastanku, ali prije toga Šimunića nikada nisam vidio. To je bio sastanak u privatnoj klijeti i očito je iniciran da bi me se diskreditiralo. Očito je sastanak bio organiziran s namjerom, a to se vidi i po tome što je o tom sastanku Šimunić obavijestio medije, kaže Tušek, dodavšo da je mislio kako je to druženje prijatelja iz Oroslavja.

- Šimunić je o svemu obavijestio medije. Taj sastanak je bio opuštenog karaktera, pokušao sam otvoriti temu o razvoju Krapinsko-zagorske županije i kako sam spreman razgovarati sa svakim o mogućoj suradnji. Šimunić je želio biti kandidat za župana, rekao je Tušek, potvrdivši da je snimka autentična.

- Naravno da se razgovara o podjeli nekih dužnosti ako dođemo u tu poziciju da formiramo političku vlast u županiji. Jasno sam naznačio da karikiram, kazao je Tušek, te opet ponovio da je Šimunić samo želio njega diskreditirati. 

- Ja sam na toj snimci jasno dao do znanja da ne nudimo političku trgovinu. Ja nisam rekao da bi mu financirao nego da sam mu spreman logistički pomoći, naći sponzore. Ali dao sam mu do znanja da i sam traži partnere, nastavio je Tušek, koji je rekao da se čuo sa šefom stranke Andrejom Plenkovićem, ali nisu razgovarali o njegovom povlačenju zbog ove afere, pišu 24 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom