iz pulskog sdp-a

U 2024. očekujemo izgradnju vrtića na Sisplacu, multifunkcionalnog igrališta u Štinjanu, sufinanciranje izgradnje liftova, novo kupalište na Stoji...

| Autor: Hina
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Pulski SDP u 2024. očekuje realizaciju projekata za koje se zalaže već godinama premda ta stranka ne sudjeluje u izvršnoj vlasti u gradu pa inicijative i prijedlozi fokusirani su kroz Gradsko vijeće dok podrška aktualnoj vlasti ovisi o prihvaćanju i realizaciji istih. 

U SDP-u su se uglavnom primarno fokusirali na društveno-socijalne potrebe koje obuhvaćaju sve dobne skupine, stoji u priopćenju.

"Kako na mladima svijet ostaje, započet ćemo s projektom dječjeg vrtića na području mjesnog odbora Sv. Polikarp - Sisplac koji bi trebao započeti s građevinskom realizacijom tijekom naredne godine i omogućiti da najveći mjesni odbor u Istri dobije kvalitetan objekt koji će zadovoljiti potrebe i pružiti najbolje moguće uvjete za djecu" - naveli su iz pulskog SDP-a.

Dodaju kako bi i multifunkcionalno igralište u Štinjanu, čija se realizacija, kako tvrde, nije pomaknula s mrtve točke već duže od 15 godina, trebalo krenuti u realizaciju, poput projekta sportsko-rekreacijskog centra Marsovo.

"Kupalište Stoja koje godinama predstavlja opasnost za zdravlje posjetitelja, a pritom je kultno okupljalište građana Pule, isto tako kreće u zasluženu obnovu, dok problem s kapacitetima u domovima za stare i nemoćne traje već godinama", poručili su iz SDP-a koji kroz projekt sufinanciranja ugradnje liftova žele omogućiti starijim osobama što duži ostanak u svom vlastitom domu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter