Izvijestili su iz HTZ-A

Istra je poljskim turistima među najomiljenijim destinacijama u Hrvatskoj. JEDAN ISTARSKI GRAD POSEBNO SE ISTIČE

| Autor: Hina
Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)


U Hrvatsku je od početka godine do današnjeg dana došlo više od milijun poljskih turista, što je 8 posto više nego u istom razdoblju 2019., što pokazuje da je Poljska jedno od najvažnijih tržišta za hrvatski turizam, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Osim porasta turističkih dolazaka, Poljaci su ove godine do sada ostvarili i 7 posto više noćenja nego 2019., odnosno 6,4 milijuna, kažu iz HTZ-a prenoseći podatke iz sustava eVisitor.

Takve brojke s tog i drugih najvažnijih emitivnih tržišta potvrđuju odličnu ovogodišnju turističku sezonu u Hrvatskoj.

Komentirajući trendove, direktorica HTZ predstavništva u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz naglašava da su Poljaci unatoč svim izazovima u ovoj godini pokazali da najviše  vole Hrvatsku.

"Sve zahtjevnija ekonomska situacija u Poljskoj i ratna zbivanja u Ukrajini nisu spriječila Poljake da dođu na odmor u jednu od svojih omiljenih hrvatskih destinacija. Tako su Poljaci sada već drugu godinu za redom premašili milijun dolazaka i to više od mjesec dana ranije nego prošle godine", ističe Puszczewicz.

Poljaci su turistički ove godine najviše dolazili u Splitsko-dalmatinsku, Zadarsku i Istarsku županiju, a po odredištima najviše u Makarsku, Omiš, Zadar, Bašku Vodu, Orebić i Split, najčešće birajući za smještaj objekte u domaćinstvu, zatim kampove i hotele.

Prema podacima koji su objavljeni na službenim stranicama HTZ-a, u Istri najčešće posjećuju Rovinj. 

I u nautičkom charteru ih je bilo više nego 2019. te su sa 26 tisuća dolazaka i gotovo 180 tisuća noćenja u plusu od 14 i 11 posto u odnosu na tu rekordnu predpandemijsku godinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini