STOCKHOLM

Ikea nakon 70 godina obustavlja izdavanje svog kataloga

| Autor: Hina
Ikea katalog Hrvatska

Ikea katalog Hrvatska


Švedski lanac trgovina namještaja Ikea odlučio je nakon 70 godina prestati izdavati katalog, jednu od najvećih godišnjih publikacija u svijetu, budući da se kupci sve više okreću internetu, objavila je u ponedjeljak ta kompanija.

Ikein katalog izlazio je 70 godina, a najvišu tiražu dosegnuo je 2016. godine, kada je kućanstvima i Ikeinim trgovinama na više od 50 tržišta podijeljeno više od 200 milijuna primjeraka.

Njegovo prvo izdanje imalo je ukupno 285 tisuća primjeraka i distribuirano je na jugu Švedske. Posljednje izdanje, od ove godine, tiskano je u 40 milijuna primjeraka.

Takav potez u sklopu je tvrtkinih nastojanja na jačanju digitalnog poslovanja, budući da potrošači sve više traže inspiraciju na internetu, a isto tako i sve više kupuju putem interneta.

U 12 mjeseci do kraja kolovoza IKEA-ina online prodaja skočila je za 45 posto.

"Broj primjeraka je padao, no vidjeli smo i da ljudi puno više koriste našu web stranicu, aplikacije i društvene medije. Katalog je sve više gubio na važnosti", izjavio je Konrad Gruss, izvršni direktor u davatelju franšize Inter IKEA Systemsu, odjelu vlasnika brenda Inter IKEA Groupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater