U PULSKOM CIRCOLU

VEČER VIRTUOZNE IMPROVIZACIJE I PRIJATELJSKOG DRUŽENJA: JazzIstra Orchestra u Circolu priredio veliki jam session

| Autor: Marcello ROSANDA

Sinoć su na ispunjenoj terasi pulskog Circola glazbenici ansambla JazzIstra Orchestra, kojega čine istarski glazbenici, izveli dojmljivo "jammanje" na kojem su im se imali priliku pridružiti svi glazbenici koji su se nalazili u blizini.

Uobičajeno jazz je glazbeni pravac koji u svom izvođačkom tkivu neodvojivo sadrži improvizaciju kao sastavni dio svake skladbe, a upravo u tim dijelovima do izražaja dolaze virtuozne izvođačke bravure sudionika nastupa - a ovog puta svi koji su se spontano okupili u ovom velikom "jam" sastavu.

Glazbenici JazzIstre svoj su prvi koncert održali 2014. godine u Istarskom narodnom kazalištu Pula, a 2015. na Poluotok donose zvuke latino glazbe.

Na jučerašnjoj je svirci nastupilo 20-ak poznatih istarskih glazbenika, među kojima Saša Zorkić, Sebastian Stell, Miron Hauser, Dušan Kranjc, Carlos Fagin, Vedran Vojnić i mnogi drugi.

Najava je to za događaj "JazzIstra Plays World Music" koji će se održati ovog četvrtka na pulskom Kaštelu, kada će premijerno izvesti program "JazzIstra Plays World Music", gdje spajaju elemente tradicijske glazbe s popularnim žanrovima, od popa i rocka do klasične i avangardne glazbe.

Ova koncertna večer bit će glazbeno putovanje kroz svjetske glazbene tradicije u originalnim skladbama i aranžmanima članova orkestra.

Koncert počinje u 20 sati, a poput Phileasa Fogga, koji je proputovao svijet u 80 dana, istarski jazzeri će pak prirediti glazbeno putovanje oko svijeta u - 80 minuta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater