SINOĆ U DVORIŠTU ROJCA

UGODNA AKUSTIČNA KONCERTNA VEČER Odlična Dunja Ercegović u zadnjem nastupu kao Lovely Quinces

| Autor: Zoran ANGELESKI
Lovely Quinces jedan od njenih zadnjih akustičnih nastupa (Snimio Igor Dražić)

Dobar je prethodno bio pulski trio NLV, otvorivši profinjeno nastup uvodom u pjesmu "Not Dark Yet", a zaključivši ga ponajboljom pjesmom "Wake up (lies)", dok je Nola svoje velike hitove otpjevala zajedno s publikom

Za sinoćnje ugodne i intimne akustične koncertne večeri u dvorištu Rojca, uz ne baš najpristojniju publiku koja je, zajedno s povremeno nepristojnim izvjestiteljem, oko bočnih štandova srčano brbljala u dobrom raspoloženju, nastupili su pulski bendovi NLV i Nola te, u jednom od svojih zadnjih akustičnih solo varijanti, odlična splitska kantautorica Dunja Ercegović alias Lovely Quinces.

Nadarena, jednostavna, u balansu autorskog garda, osobne skromnosti i umjetničke beskompromisnosti, ne afektirajući ni s glasovnim darom ni vještinom sviranja gitare, a opet iskreno komunicirajući s publikom, Lovely Quinces u jednosatnom je nastupu, uz veliku podršku publike, izvela svoje autorske pjesme, a sjajno je zvučala njena obrada pjesme Marthe Wainwright "Bloody Mother Fucking Asshole" kao i, najveselija te večeri, obrada pjesma Jakea Bugga "Lightning Bolt".

Svi muzički sladokusci koji "svjetonazorski" ne robuju glazbenim žanrovima, a koji su na internetu poslušali njena nova tri "električna" singla odsvirana s bendom ("Sick in the Head", "Not Right" i "End Of The Bridge"), s velikom znatiželjom očekuje njene nove glazbene iskorake. Još da se ohrabri i izrazi tekstovima na materinjem jeziku, puna šaka brade.

Njenom koncertu prethodio je dobar nastup pulskog trija NLV, predvođena odlično raspoloženom pjevačicom Nikol Ćaćić. Podržani brojnom publikom, koncert su otvorili iznimno profinjenim i tehnički vještim glazbenim uvodom u pjesmi "Not Dark Yet", a zaključili ponajboljom pjesmom "Wake up (lies)". Nadamo se u perspektivi još većem autorskom iskoraku benda, s isturenijom pjevačicom, načelno uokvirenom (nadahnućem, ne kopiranjem) s vedrije strane irskom pjevačicom Enyom te s druge, uvjetno rečeno, mračnije strane, Portisheadom. Zašto ne?

Nakon njih suvereno je nastupila Nola, a Gabi i Marijanu u akustičnoj varijanti pridružio se njihov suradnik basist Dean Vitasović. Nisu ni ovaj put izostali hitovi "Grad iz snova", "Iznad oblaka" kao i, za kraj "Dio tebe" koju je Gabi otpjevala zajedno s publikom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum