"CLASSICAL FAVORITES 2"

U ponedjeljak u Areni NAJLJEPŠE PARTITURE IZ RUSKE GLAZBE

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Koncerti klasične glazbe u Areni, uz balet, u realizaciji riječkog HNK-a se nastavljaju.

Dok "Classical Favorites 1" je bio u znaku nota i melodije uglavnom iz Amerike, "Classical Favorites 2" povest će gledatelje na glazbeno putovanje na drugi kraj svijeta, onaj u kojem su nastale mnoge od najljepših stranica glazbene literature, u – Rusiju.

Koncert će u ponedjeljak u 21.30 sati u Areni otvoriti "Šeherezada", simfonijska suita koja zauzima posebno mjesto u stvaralaštvu svog autora Nikolaja Rimskog Korsakova. Kao temelj toj opsežnoj simfonijskoj skladbi poslužile su četiri priče iz stare arapske zbirke pripovijedaka "Tisuću i jedna noć". Kroz četiri stavka, uz orkestar riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, moći će se doživjeti priču o perzijskoj kraljici i njenom pripovijedanju kao spasu od smrti, sultanovu okrutnost, ali i čežnju za ljubavlju, kao i sve čudesne i neuhvatljive ćudi mora.

Nakon pauze slijedi uvertira-fantazija "Romeo i Julija" Petra Iljiča Čajkovskog, sigurno najpopularnijeg ruskog skladatelja i najizrazitijeg predstavnika slavenske romantike u drugoj polovici 19. stoljeća.

I "Classical Favorites 2" zaključit će Ravel i "Bolero" uz zadivljujući ples na trampolinima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum