Osvojila, kritiku, publiku, ali i DJ-eve

SJAJNA PJESMA Massimov hit "Mali krug velikih ljudi" remiksirali Dus i Mental Blue

| Autor: Mladen RADIĆ

Pjesma koja već četiri mjeseca dominira na samom vrhu službene domaće top ljestvice singlova, inspirirala je i remikseve domaćih DJ-a. Novo ruho "Mali krug velikih ljudi" dobio je u verzijama renomiranih DJ-eva Mental Blue i Dusa (Zvonimir Dusper)

 

Već četiri mjeseca traje Massimova apsolutna dominacija na samom vrhu službene domaće top ljestvice singlova koji je zauzeo sjajnom pjesmom "Mali krug velikih ljudi" koja je munjevito je osvojila publiku i kritiku, pa ne čudi da je inspirirao i remikseve domaćih DJ-a. Novo ruho pjesma je dobila u verzijama renomiranih DJ-eva Mental Blue i Dusa (Zvonimir Dusper).

Plesni i deep house ritam

"Kada sam počeo raditi na miksevima, Massimo je rekao: 'Napravi tako da je tebi dobro, zabrij, ne mora biti kao original', napravio sam jednu verziju koja slijedi originalne akorde i strukturu, 'da se ima', a onda sam pjesmu malo harmonijski i strukturalno pojednostavio koristeći pritom samo dijelove refrena koji skroz 'leže' na deep house akorde koji su me furali od početka. srećom je tekst takav da to trpi i da je sve opet ispalo smisleno", ispričao je Dus. Kako je on preobrazio Massimov hit može se čuti na https://www.youtube.com/watch?v=e-XyRehm_Ok.

Pjesma "Mali krug velikih ljudi" oduševila je i DJ-a Mental Bluea, pravim imenom Roland Budin.

"Nakon sto sam imao prilike uživati u produkciji remiks obrade Massimove pjesme 'Znam', želio sam prvi puta Massima umotati u ruho modernijeg plesnog pop/deep-house ritma jer bezvremenski sjaj njegovog specifičnog a upečatljivog vokalnog izričaja, koji desetljećima dominira u kategoriji Hrvatske pop ikone, to i zaslužuje.

Na sličan način bio sam inspiriran i u njegovoj pjesmi 'Mali krug velikih ljudi' te poželio da u ova dva moja remiksa, Massimo zaživi u plesnom ritmu i ušima i srcima mlađih generacija i onih koji se uz Massima tako osjećaju", izjavio je Mental Blue čija se verzija može preslušati na https://www.youtube.com/watch?v=P6MNFvCAcH8.

Okupljena jaka ekipa

Za izvornu pjesmu koja se i dalje često vrti na radio valovima, Massimo je okupio zbilja jaku ekipu. Tekst i glazbu napisao je frontman grupe Vatra Ivan Dečak, koji se pobrinuo i za aranžman zajedno s Massimom, Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem, a zadnja dvojica bili su zaduženi i za produkciju, miksanje i masteriranje dok je spot režirao poznati Radislav Jovanov Gonzo koji se pobrinuo da to ne bude vizualno tek još jedan običan video.

Spot je objavljen prije tri i pol mjeseca i u tom je razdoblju na YouTubeu sakupio skoro 600 tisuća pregleda i više od 270, koliko vidimo mahom pozitivnih, komentara među kojima je najzanimljiviji da je to pjesma za "socijalno selektivne".

S Dečakom je Massimo već surađivao na velikom hitu "Nama se nikud ne žuri", a pojavili su se obojica i kao mentori u hrvatskoj produkciji popularnog televizijskog showa "The Voice". Za ovu pjesmu izjavio je svojevremeno da ga je "dirnula na prvu" pa se sigurno od suradnje ove dvojice glazbenika mogu očekivati nove pjesme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom