NOVI PROGRAM PULA FILM FESTIVALA

PUN CIRCOLO ZA "PRAZNIK U RIMU": Rasprodan i večerašnji Fellini!

| Autor: Zoran ANGELESKI
Dojmljiv prizor: prva, rasprodana projekcija u Circolu

"Slatki život" (La dolce vita) donio je 1960. niz inovacija, među ostalim i naziv "paparazzo" za nasrtljive fotoreportere, a po prezimenu lika kojeg tumači Walter Santesso

Uz ležerno gledanje iz ležaljki, preksinoć je ljetna terasa Circola bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Filmski klasik "Praznik u Rimu" Williama Wylera s Audrey Hepburn i Gregoryjem Peckom u naslovnim ulogama rasprodan je u rekordnom roku, a također je rasprodana i večerašnja projekcija Fellinijevog filma "Slatki život" (La dolce vita) iz 1960. godine, s Marcellom Mastroiannijem, Anitom Ekberg i Anouk Aimee u glavnim ulogama.

Utorkom i nedjeljom

Osim filmskih, ovaj Fellinijev film pun gorkog humora, melodramatike i tragičnosti donio je prije šest desetljeća i niz drugih inovacija, među ostalim i naziv "paparazzo" za nasrtljive fotoreportere, a po prezimenu jednog od Fellinijevih likova kojeg tumači Walter Santesso. Samom, pak, sintagmom "La dolce vita" određuje se vegetiranje takozvane zlatne mladeži, a po čemu je naziv dobio i odjevni predmet.

Novi program Circolo Classic održava se utorkom i nedjeljom sve do 25. kolovoza, a vodstvo Pula Film Festivala poziva publiku da na vrijeme osigura svoja mjesta putem mrežne stranice www.kinovalli.net, gdje je ujedno i dostupan cjelokupni program. Zbog epidemioloških mjera broj gledatelja ograničen je na 60, a posjetitelji će morati ući s maskom koju, nakon što zauzmu ležaljku, mogu skinuti.

Organizatori zahvaljuju publici što je iskazala izniman interes za program "Circolo Classic", koji će zasigurno iz godine u godinu prerasti u filmski ljetni događaj koji se ne propušta.

Novi program Pulskog filmskog festivala traje do 25. kolovoza na terasi Circola, a prikazat će se ukupno osam filmskih klasika talijanske i holivudske produkcije iz 50-ih i 60-ih godina. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna, a ulaznice se mogu, osim putem internetske stranice kina Valli, kupiti sat vremena uoči projekcije. Ako dotad, kao u prve dvije projekcijske večeri, filmovi nisu rasprodani.

Pulski filmski festival realizira ovaj program u suradnji sa Zajednicom Talijana, a program su prošlog tjedna predstavile ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović, producentica PFF-a Tanja Miličić, zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, predsjednica pulske Zajednice Talijana Tamara Brussich i direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Filmska povijest

Izabrane je filmove, kako kaže Tanja Miličić, bilo teško pronaći, dobiti i javno ih prikazati, dodavši: "Iduće godine možemo prikazati filmove iz 70-ih i 80-ih godina. Povijest filma je bogata i vjerujem da ćemo narednih godina imati što prikazivati".

Raspored filmova iduća tri tjedna

Osim odgledanog "Praznika u Rimu" i večerašnjeg "Slatkog života", pulski filmofili moći će na terasi Circola još pogledati "Sve o Evi" Josepha Mankiewicza (9. kolovoza), Rossellinijevo "Putovanje u Italiju" (11. kolovoza), dok je film "Muškarci više vole plavuše" Howarda Hawksa s Marilyn Monroe i Jane Russell na rasporedu 16. kolovoza.

U utorak, 18. kolovoza, prikazat će se kultni "Krik" Michelangela Antonionija, vječni "Apartman" Billyja Wildera 23. kolovoza, a Circolo Classic završava 25. kolovoza projekcijom antologijske omnibus komedije "Jučer, danas, sutra" Vittorija De Sice iz 1963. godine, sa Sophijom Loren i Marcellom Mastroiannijem u glavnim ulogama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum