SURADNJA

POGLEDAJTE VIDEO / DVA KUNTENTA: Edi Maružin & Marco Grabber poručuju - A U P. M.!

| Autor: Glas Istre


Doba je korone, poplava i potresa, ali kao i uvijek, svako zlo izgnjezdi neko dobro. Bili su to prvi dani oslobađanja od potpune karantene i disocijalizacije, svatko je bio željan malo društva i smanjivanja socijalne distance, kad su se u Maružinima sreli Marco Grabber i Edi Maružin i odmah tu distancu smanjili. Kliknuli su se.

Ovaj potonji polako je završavao rad na svom novom albumu i kad je Marco taj projekt čuo, nije trebalo puno da se dogovore o suradnji.

Odabrali su pjesmu i dogovor je pao - Marco će tu pjesmu isproducirati na svoj način i dati svoje viđenje te pjesme. Nakon višestrukih dolazaka, dogovora, izmjenjivanja mišljenja, druženja i popijenih boca dobrih vina, Marco je radni materijal pokupio, odnio u Ljubljanu i uz par svojih prijatelja, vrhunskih i svestranih muzičara Roberta Pikla, Ivana Arnolda te Krešimira Tomeca, pjesmi dao novo ruho. A u p.m.!

Da, tako se zove pjesma – "A u p.m.!" Tekst i glazbu potpisuje Edi Maružin.

Pjesma o umoru, starosti i dugom putu. Ali da to ne mora biti tako strašno, pokazao je Edi kroz svoj sarkastični tekst i psihodelični trance blues, što je Marko optimizirao svojim udjelom i pristupom i jedna nova, prilično atipična pjesma za naše područje, bila je gotova. Vedra i vesela, na kraju.

A u p.m.! Pokupili su još svojih par prijatelja, snimatelja Danijela Bartolića, montažerku/snimateljicu Marijanu Banko, mentora i inspicijenta Dražena Dobrilu te rovinjsko-zagrebačko-sveistarsku legendu Alena Matošovića Toppsyja Rašku... kako ga sve nisu zvali i snimili su video spot.

Dva kuntenta

Kanfanarski štacijon i vlakovi još su jednom bili prizorište za Edijevu glazbu, a u njemu se dobro našao i Marco, sad i kao režiser spota. Oba kuntenta. "Dva kuntenta", Edi Maružin i Marco Grabber, tako su se u istom trenu nazvali.

Dva svijeta su se spojila, a koliko je to dobro, procijeniti ćete vi sami kad preslušate pjesmu. I o tome ovisi budućnost ovog čudnog, ali efikasnog dvojca. A u p.m.!

Dva kuntentaDva kuntentaDva kuntentaDva kuntentaDva kuntenta


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini