NOVI ALBUM

Pazinski bend u Zagrebu, Rijeci i Zaboku. Veja predstavlja "Škuru uru"

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
VejaIra&John

VejaIra&John


Pazinski bend Veja će u prvoj polovici lipnja u tri grada predstaviti svoj drugi i dugo iščekivani album "Škura ura". Prvi koncert na programu je u subotu, 4. lipnja u riječkom Palachu, a nakon toga slijedi koncert na Proljeću u Zaboku 10. lipnja, a nastupit će na ljetnoj pozornici Krčme Polanović.

Veliko promocijsko finale na rasporedu je u subotu, 11. lipnja u zagrebačkom Boogaloou, gdje će prije Veje, kao posebne gošeće nastupiti članice zbora Čipkice.

Pazinska Veja bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te njenim izvođenjem u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Do sada je bend održao 60-ak nastupa u Hrvatskoj i u inozemstvu. Grupu čine: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš.

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu životnih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu te publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove, objašnjavaju članovi Veje.

- Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mijeh, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste – živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva, ističe se u najavi koncertne promocije novog albuma.

Album prvijenac "Dolina mlinova" Veja je objavila 2014., a "Škura ura" je njihov drugi album. Aktualni singl im je "Teško majci", specifičan po načinu pjevanja - bugarenju.

Program koncertne promocije "Škure ure" u Rijeci, Zaboku i Zagrbu, sufinanciran je putem Natječaja "Jer svirati se mora 2" provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of