tisuće gledatelja pratilo nastup

Jedinstveni koncert Stjepana Hausera u praznoj pulskoj Areni

| Autor: Glas Istre

Danas u 19 sati krenuo je streaming koncerta poznatog violončelista Stjepan Hauser u praznoj pulskoj Areni.

Već u prvim minutama Hauserovog nastupa, snimku je pratilo više desetaka tisuća gledatelja iz cijelog svijeta.

Ovdje vam donosimo link putem kojeg možete uživati u ovom jedinstvenom koncertnom spektaklu.

Važna je napomena - nemojte odlaziti do Arene, jer koncert je unaprijed snimljen, a isto je rekao i Hauser:

- Hvala svima na ogromnom interesu za live streaming koncerta u ponedjeljak baš kao i želji da dođete do Arene vidjeti ovaj događaj. Pošto smo dobili informacije da ima ljudi koji planiraju doći do Arene u vrijeme streaminga, što nikako nije dozvoljeno niti sigurno, koncert je snimljen unaprijed, a streaming će biti u vrijeme kako je i planirano. Javna okupljanja su zabranjena i nisam želio da dolaskom ugrozite zdravlje i dovedete se u nepotrebnu opasnost. Uostalom, to je i razlog zašto sam ovakav koncert i streaming odlučio napraviti, da ga pratite iz sigurnosti vaših domova, poručuje Hauser.

Koncert je posvećen borbi protiv koronavirusa, te svim djelatnicima koji rade na prvoj liniji obrane protiv korona virusa. Uz to, Hauser na ovaj način također podržava COVID-19 Solidarity Response Fund.

- U ova teška vremena, ljudski je duh pokazao svu svoju snagu. Našli smo ga u ljudima koji nas svakodnevno okružuju, a čiji izvanredan posao spašava živote, u radnicima koji su na prvoj liniji i svima nama koji smo samo ostali kod kuće. Premda smo prisiljeni biti razdvojeni, ostali smo zajedno. Ostanimo zajedno dok držimo razmak i nađimo nadu u našoj humanosti, poručuje Hauser.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter