POGLEDAJTE VIDEO SPOT

NOVIGRADSKI VERVET OBJAVIO SINGL: Pjesma "Dobar dan" najavljuje debitantski album "DOK PLAČEŠ I SMIJEŠ SE"

| Autor: Mladen RADIĆ
Denis Makin, frontman grupe Vervet (Neven JURJAK)

Cijeli album govori o istinitim stvarima koje se oko nas događaju, o lažima političara, spontanoj ljubavi, veselju i tuzi. Zato je album nazvan "Dok plačeš i smiješ se", jer sadržava sve te emocije, sabijene i sakrivene, otpuštene i raspršene u svemiru kojem živimo. U biti, to je ta kontradiktornost koja nas kroz život prati, kaže frontman Denis Makin

Novigradski sastav Vervet upravo predstavlja debitantski album "Dok plačeš i smiješ se", koji je objavljen u digitalnom obliku u izdanju diskografske kuće Dancing Bear. Kao prvi singl s ovog albuma, za koji je snimljen i spot, predstavljena je pjesma "Dobar dan", koja se može pogledati na YouTubeu. Spot je snimljen u režiji međunarodno priznate umjetnice Dragane Sapanjoš (dizajn/režija spota), pod vodstvom snimatelja i montažera Danila Cakovića Cakija, a za fotografije sa snimanja spota zadužen je Manuel Paljuh.

Album sniman u novigradskoj kinodvorani

- Pjesmu "Dobar dan" izdvojili smo kao singl zbog toga što ima zarazan ritam, dobar riff koji se proteže kroz nju i jednostavan refren koji odmah ulazi u uho. "Dobar dan" preispituje i izaziva pozitivu i prolaznost jednog običnog dana, kaže frontman Verveta Denis Makin te dodaje da su pjesme s albuma nastale vrlo spontano bez predodređenih pravaca ili stilova, iz čiste emocije.

- Cijeli album govori o istinitim stvarima koje se oko nas događaju, o lažima političara, spontanoj ljubavi, veselju i tuzi. Zato je album nazvan "Dok plačeš i smiješ se", jer sadržava sve te emocije, sabijene i sakrivene, otpuštene i raspršene u svemiru kojem živimo. U biti, to je ta kontradiktornost koja nas kroz život prati, kaže Denis.

Album "Dok plačeš i smiješ se", koji je na jednom mjestu okupio izvrsne goste (Peter Lovšin, Davorin Bogovorić, Zoran Čalić, Leo Anđelković…), nastao je i snimao se u novigradskoj kinodvorani zbog čega je ukrašen live prizvukom.

Pjesme, odnosno njih ukupno 11 koliko ih se nalazi na albumu, skladane su u blues rock maniri, iako sam bend ističe kako se ne drže čvrsto žanrovskih okosnica, već po svom nahođenju stvaraju svoj osebujni glazbeni izričaj. Za produkciju na albumu zaslužni su Leo Anđelković i Denis Makin.

Priča koja je počela 2002. godine

Priča o grupi Vervet počela je 2002. godine u Novigradu, uz Denisa Makina, izvrsnog gitarista i vokala te skladatelja, tekstopisca i aranžera, koji kao spiritus movens stoji iza ove kreativne fuzije.

Kroz godine mijenjali su se glazbenici koji su bili članovi grupe Vervet, a početkom 2015. godine okuplja se i danas aktualna postava benda. Uz frontmana Denisa Makina, grupu Vervet danas čine Dušan Prosen na klavijaturama, hammond orguljama te back vokalima, basistica i back vokalistica Tea Tidić te bubnjar i perkusionist Marco Mattietti, uz, po koncertnoj potrebi dodatna postava koju čine trubač Zvonimir Bajević, saksofonist Mario Bočić, trombonist Luka Žužić i gitarist i back vokalist Leo Anđelković.

Vervet (Manuel PALJUH)

Početkom 2017., u ovom sastavu, Vervet kreću s radom na autorskim skladbama, a rezultat rada predstavljen je na velikom koncertu u novigradskoj kino dvorani krajem travnja 2017. godine, kada je grupa Vervet koncertno predstavila debitantski album "Dok plačeš i smiješ se" koji je sada objavljen po prvi puta u digitalnom obliku. Glazbu i tekstove na albumu napisao je Denis Makin, dok aranžmane potpisuju svi članovi benda - Denis Makin, Dušan Prosen, Tea Tidić i Marco Mattietti.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater