KLAPSKA VERZIJA

NOVI ARANŽMAN ZA NOVI DOŽIVLJAJ POPULARNE PJESME: Luka Nižetić i Chord Company zapjevali "Ka more je život"

| Autor: Mladen RADIĆ
Luka Nižetić i Chord Company

Luka Nižetić i Chord Company


Nakon četiri mjeseca i premijernog predstavljanja pjesme "Ka more je život", koja do danas bilježi blizu 600 tisuća pregleda na YouTubeu, Luka Nižetić je odlučio napraviti i njenu klapsku verziju te je ujedinio snage s grupom Chord Company.

''Drago mi je što pjesma 'Ka more je život' još uvijek super kotira u radijskom eteru, gdje je i dalje među top 40 najvrćenijih singlova. No, u razgovoru s aranžerom i producentom Markom Mihaljevićem nekako mi se otvorila ideja da snimim verziju u kojoj bi dominiralo višeglasje uz minimalnu instrumentalnu intervenciju. Chord Company, skupina koju čine devet mladih, ali vrlo iskusnih i talentiranih glazbenika koji iza sebe imaju već nekoliko originalnih vokalnih obrada prihvatili su moj poziv i uveliko pridonijeli novom doživljaju pjesme. Snimanje je prošlo u vrlo ležernoj atmosferi, a kad sam dobio final snimke zaključio sam da definitivno ova verzija mora imati i svoj popratni video uradak. Inače nikada do sada nisam pribjegavao snimanju obrada svojih pjesama, no 'Ka more je život' je nekako posebna i meni drugačija pjesma od svega do sada što sam snimio tako da se ova intervencija s novim aranžmanom nekako prirodno nametnula", kaže Nižetić.

Chord Company čine Lobel Barun, Josip Švagelj, Ante Nobilo, Ivan Zaradić, Goran Zorić, Juraj Guić, Teo Nikolac, David Ropac i Tomislav Mihaljević, rodom iz raznih dijelova Hrvatske, od Neretvanskog kraja, Ploča, otoka Korčule, Imotske zagore, Primorja i Zagreba. Svi su dobri prijatelji koji provode puno zajedničkog vremena uz pjesmu koja im ispunjava živote te je iz tog druženja nastala ideja o osnivanju novog sastava.

Video je sniman na Sljemenu, a potpisuje ga Dinko Šimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater