GLAZBENA SURADNJA: Edi Maružin i zagrebački bend Dosh Lee

NESLUŽBENA NERADNIČKA HIMNA 'Radnik koji nikad nije došao na vrijeme'

| Autor: Zoran ANGELESKI
Edi Maružin: Zadovoljstvo mi je raditi s nekim van Gustafa

Na suradnju pristajem tamo gdje se mogu autorski izraziti. Ovdje su mi dali sto posto slobodne ruke, no ipak sam zatražio vokalne smjernice. Pjesma ne spada u mainstream pa sam imao veću slobodu izražavanja, kaže Edi Maružin

"On je radnik koji nikad nije došao na vrijeme. Nigdje. Sjedio je 30 godina u gradskom poduzeću, klimao glavom dok drugi blebeću, ubijao vrijeme, izbjegavao probleme. I strpljivo čekao da kući krene. Osam sati svakog radnog dana slabio mu je vid ispred ekrana. Nije ništa radio, no često se tješio da u čitavoj karijeri nije nikad pogriješio. Ni najmanja mrlja u njegovom CV-u, ni najmanji virus na njegovom PC-u..."

Dio je ovo teksta 'neslužbene neradničke himne' pod nazivom "Radnik koji nikad nije došao na vrijeme". Riječ je o novom singlu nastalom u suradnji zagrebačkog funk-punk-rock-butchrowing benda Dosh Lee i frontmena Gustafa Edija Maružina.

Suradnju s Edijem Maružinom inicirao je basist benda Tomislav Kralj, autor teksta te, s gitaristom Damirom Amanom, koautor muzike. Tomislav Kralj svira i u bendu Gretta, a inače je zaposlenik izdavačkih kuća Spona i Aquarius.

Aranžman zajedno s bendom potpisuje i Edi Maružin, koji nam kaže da ne surađuje puno s drugim glazbenicima jer da im nema što posebno ponuditi, ni instrumentalno ni vokalno.

- Na suradnju pristajem tamo gdje se mogu autorski izraziti. U ovom slučaju dali su mi sto posto slobodne ruke, no ipak sam zatražio neke vokalne smjernice. Nije trajalo dugo, svega par dana. Pjesma ne spada u mainstream pa sam samim time imao veću slobodu izražavanja. Zadovoljstvo mi je raditi s nekim van Gustafa, ali kažem, imam dosta ponuda, ali tamo se ne nalazim. Bez većeg autorskog prostora, ni moj pjevački ni moj instrumentalni doprinos nema mi nekog posebnog smisla, zaključuje Edi Maružin.

Dosh Lee djeluje od 2004. godine, a dosad su imali više od sto samostalnih koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji. Svirali su na ponajvećim regionalnim festivalima - IN Musicu, Rokaj festu, Rock Otočcu, Barufama, Dirty Old Festu. Bpostavu čine Sven Stažić (bubnjevi), Tomislav Kralj (bas), Dario Aman (gitara) i Ognjen Bašić (vokal).

Objavili su dva studijska albuma -"Velika nepravda na malom ekranu" i "Kaktus Galaktus", a ovaj singl najavljuju skori izlazak trećeg albuma "Obostrano zadovoljstvo", na kojem će se naći i suradnje s Mikijem Solusom ("Opasnost vreba"), Kawasaki 3P ("Bijeli zeko"), Mašinkom ("Zašto pijemo"), Davorinom Bogovićem "Stara pizdo (voljenom diskografu)".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini