U FINALU I HRVATSKI GLAZBENICI  

MUSIC VIDEO AWARDS: The Screaming Wheels iz Novigrada nominirani za najbolji rock video i najbolju kameru u videu

Među finalistima je i nekoliko riječkih glazbenika: Mr.Lee & IvaneSky feat. DJ Demian sa spotom za pjesmu "Hello, how low?" nominirani su u kategoriji najbolji fusion video, Pokle ili Popkle za najbolji video novog izvođača, Gane Rimatore sa spotom za pjesmu "Trst je naš" za najbolji hip hop video, Doktor i njihov spot za pjesmu "Last Save" za najbolji animirani video, a Toni Flego za najbolju koreografiju u spotu "Falling" grupe Johnathan

| Autor: Mladen RADIĆ
The Screaming Wheels na nastupu u Novigradu (Snnimila Miranda Legović)

The Screaming Wheels na nastupu u Novigradu (Snnimila Miranda Legović)


Ovogodišnji natječaj za Music Video Awards 2K21, koji pokriva rock i alternativu u cijeloj regiji Jugoistočne Europe (SEE), uključio je nevjerojatan broj grupa, autora i izvođača raznih glazbenih i vizualnih izričaja u 17 kategorija. Među svima njima, u užem izboru od deset nominiranih u svakoj kategoriji, našlo se nekoliko autora i izvođača iz Istre i Rijeke koji su svojim pjesmama i spotovima pomogli afirmaciji hrvatske glazbe u cijeloj regiji. Za svoje favorite moguće je glasati na stranici muzzik.tv.

Među onima koji su se istaknuli svojom posebnošću su The Screaming Wheels iz Novigrada, rock'n'roll kvartet sa spotom za pjesmu "Willy The Wimp" s kojim su nominirani su za najbolji rock video i najbolju kameru u videu.

Mrle iz grupe Let 3 i njegova Ivanka, ovaj put kao Mr.Lee & IvaneSky feat. DJ Demian sa spotom za pjesmu "Hello, how low?" nominirani su u kategoriji najbolji fusion video.

Tu je i Pokle ili Popkle, Riječanin, koji je obilježio prošlo ljeto pjesmom "Bolji dani" svojim "okusom pop punka", a nominiran je za najbolji video novog izvođača.

Gane Rimatore, sa spotom za svoju kontroverznu pjesmu "Trst je naš" našao se na listi nominiranih za najbolji hip hop video.

Doktor i njihov spot za pjesmu "Last Save", koja je mješavina nekoliko žanrova, vrlo su se lako našli u izboru selekcijskog žirija i plasirali se u kategoriju za najbolji animirani video u jako, jako dobrom društvu.

U kategoriji MVA 2K21 natjecanja za najbolju koreografiju, Toni Flego bio je koreograf u spotu grupe Johnathan za pjesmu "Falling".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater