NAJNOVIJENASTUPILA NA PULSKOM KAŠTELU

MIA DIMŠIĆ: Glazbeno putovanje dobrim vibracijama

| Autor: Mladen RADIĆ
Mia Dimšić na pulskom Kaštelu (Daniel KIRŠIĆ)

Mia djeluje simpatično i plijeni jednostavnošću, iako je očito da se pazilo na svaki segment izvedbe, od svirke do komunikacije s publikom. S njom je brojni bend, ali ona diktira tempo nastupa koji je ispunjen autorskim pjesmama i obradama

Sinoćnji koncert mlade osječke kantautorice Mije Dimšić u dvorištu pulskog Povijesnog i pomorskog muzeja na Kaštelu bio je koncert dobrih vibracija, što je bilo jasno od samog početka kada je dočekana uzvicima oduševljene publike. Mia i prijatelji poveli su publiku na ugodno glazbeno putovanje i pokazali da su spremni za sve koncertne izazove.

Komunikacija s publikom

Bilo je tu i starijih koji su također uživali, ali djeca su Mijina najvjernija publika. U prvim redovima su oni najmlađi koji su stisnuti uz ogradu uz binu odgledali i odslušali koncert te glasno otpjevali njene pjesme i jedva dočekali da se slikaju s poznatom glazbenicom nakon koncerta.

Mia djeluje simpatično i plijeni jednostavnošću, iako je očito da se pazilo na svaki segment izvedbe, od svirke do komunikacije s publikom. S njom je brojni bend, ali ona diktira tempo nastupa koji je ispunjen autorskim pjesmama i obradama. Kroz obrade odala je počast svojim country korijenima i izvođačima kao što su Johnny Cash izvevši jednu slavonsku verziju "Ring of fire", a našle su se tu i "Zaljubila sam se" Detoura, "Shape of you" Eda Sheerana itd. Upravo je tih obrada bilo malo previše jer jednostavno nije bilo potrebe ubacivati pjesme kako bi se nastup još malo produžio i ispunio kvotu nečega što bi se moglo nazvati cjelovečernji koncert. Sve drugo odlično je funkcioniralo i ova mlada osječka kantautorica se jako dobro snašla na pozornici.

- Najljepši zvuk, kada pjevamo zajedno, komentirala je na početku Mia. Tako je bilo uglavnom cijelu večer.

Spremna za velike pozornice

Ima Mia i autorskih pjesama koji dominiraju eterom poput "Ceste do sna", "Kiše" ili "Bezimenih" čije izvođenje izaziva euforiju u publici, dok "Život nije siv" izvodi dva puta, čisto da poruka bude jasna. Dok izvodi "Sanjaj me" pokazuje da bi se jednog dana sama mogla popeti na pozornicu koja je veća od one na Kaštelu. Možda smo konačno dobili glazbenicu nove generacije čija se karijera neće ugasiti nakon jednog ili dva albuma. Ako ništa drugo, mladu publiku koja je može pratiti na tom putu, već ima.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam