OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA 2021.

MELODIJE ISTRE I KVARNERA: Već su počele pripreme za naredno izdanje

| Autor: Mladen RADIĆ
S ovogodišnjeg izdanja - Tedi Grubica (Foto MIK)

S ovogodišnjeg izdanja - Tedi Grubica (Foto MIK)


Jedini putujući festival u Hrvatskoj, koji će krenuti na put u rujnu naredne godine, sada je objavio natječaj koji je otvoren do 17. veljače 2021.

 

Festival Melodije Istre i Kvarnera već je u punoj fazi priprema za svoju 57. godinu.

Jedini putujući festival u Hrvatskoj će krenuti na put u rujnu naredne godine, sada je objavio natječaj koji je otvoren do 17. veljače 2021.

Organizator i ove godine očekuje tradicionalno velik odaziv autora koji prijavljuju svoje skladbe, od kojih će komisija odabrati one najbolje koje će se predstaviti publici u gradovima domaćinima, ali i širokoj javnosti putem medija.

Skladbe upućene na natječaj moraju imati stihove koji mogu biti pisani na čakavici Istre i Kvarnera i jadranskih otoka ili na hrvatskom književnom jeziku, talijanskom dijalektu i književnom jeziku s tematikom vezanom uz Istru i Kvarner, dok se u glazbenom dijelu očekuje korištenje etno elemenata istarsko-kvarnerskog podneblja, u duhu najljepših ostvarenja festivala MIK-a.

Kako se kaže u natječaju, MIK je pokazao otvorenost prema svim stilovima glazbe i potiče mlade autore da stvaraju ono što osjećaju kao svoj način izražavanja. Moguća su manja odstupanja od pravila ukoliko su zastupljeni drugi elementi koji neupitno potvrđuju da autorsko djelo ima u nekom od elemenata ono "nešto" za što se možemo reći: i to je MIK.

Svaka prijava mora sadržavati demo snimku (mp3 ili CD) sa snimljenom vokalnom dionicom i instrumentalnom pratnjom jednog ili više instrumenata, stihove i podatke o autorima i kontakt informacije. Skladbe upućene na natječaj ne smiju biti ranije objavljene i izvedene, a direkcija zadržava pravo naknadne narudžbe pjesama u svrhu postizanja čim bolje kvalitete festivala. Također, autori odabranih skladbi su dužni izvršiti ispravke u glazbi i stihovima ukoliko to organizator iz bilo kojih opravdanih razloga bude zahtijevao.

U slučaju da to autori nisu voljni uraditi, organizator pridržava pravo da predmetne skladbe diskvalificira.

Natječaj traje do 17. veljače 2021., a radovi se šalju isključivo na e-mail info@festivalmik.com. Na taj mail može se javiti i za dodatne informacije koje se mogu dobiti i na broj telefona 091/2083-802 i stranici www.festivalmik.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater