PRIPREMA NOVE PROJEKTE KORONI UNATOČ

LIVIO MOROSIN: Uglavnom, mogu reći da se zabavljam

Govore da će ovo potrajati još nekih godinu dana. Ne znam ni sam. Bojim se zaraze, ali realno radim više nego prije. Stvaram novu glazbu, čak i onu za filmove, ali i dance glazbu, te još neke nove projekte. Nešto za sebe, a nešto i za suradnje, veli Morosin

| Autor: Ružica KORACA
Livio Morosin (Snimio Milivoj Mijošek)

Livio Morosin (Snimio Milivoj Mijošek)


Novo normalno doba donijelo je i nove, drukčije glazbene običaje i koncerte. Budući da nema velikih koncerata, treba se snalaziti na drukčije načine. Radio Istra pobrinuo se da glazbenici ne izgube čar nastupa, a ideja je bila približiti slušateljima radijski program pa su tako na pulskoj tržnici ugostili Livia Morosina, a tjedan ranije grupu Nola.

Glazbenici izvode uživo svoje skladbe, te se barem na tren prisjete kako je to pjevati uživo dok slušatelji uživaju. Plan je da se druženje uživo nastavi svake srijede na pulskoj tržnici. U povodu njegovog gostovanja na pulskoj tržnici imali smo priliku i porazgovarati s njime.

La dada

- Govore da će nam potrajati još nekih godinu dana. Ne znam ni sam. Bojim se zaraze, ali realno radim više nego prije. Stvaram novu glazbu, čak i onu za filmove, ali i dance glazbu, te još neke nove projekte. Nešto za sebe, a nešto i za suradnje. Najnovije je jedan dance projekt s Vedranom Šilipetrom radnog naziva "La dada" koji ćemo možda i promijeniti. Uglavnom, mogu reći da se zabavljam, kazao nam je Morosin koji se strogo drži epidemioloških mjera, a to savjetuje i svima.  

"Nisu zgorega ovakvi nastupi. Koncerata je bolje da ne bude još neko vrijeme. Treba tu koronu riješiti. Ljudi su možda malo nestrpljivi, ali nije loše živjeti samostanskim životom neko vrijeme. Onda se i misli u glavi razbistre", kazao nam je iskreno Morosin.

- Mislim da ćemo nakon ovoga cijeniti period kada smo bili kod kuće i da smo to izdržali, kao i da smo izdržali bez osobite buke svakodnevnog života. Tko je mogao i htio trebao je iskoristiti ovaj koronski dio života. Socijalni kontakti trebaju se nastaviti održavati. Djeca trebaju ići u školu. Ipak, izdržimo još malo da bi život bio normalan, rekao je Morosin.

Livio je inače poznat po brojnim glazbenim suradnjama koje su odlično prihvaćene od publike. Njegova pjesma "More dimboko, nebo visoko" ima poseban značaj i među najprihvaćenijima je od publike, a o čemu svjedoči i gledanost na youtubeu.

- Meni su sve pjesme iste, kao djeca roditeljima. Mada je ova doista posebna. Postala je hit. Inspiracija je bio moj prijatelj Goran Bato Praštalo koji je tih dana umro. Bili smo jako dobri prijatelji. Kad je umro bio sam na Cresu i onda mi je sve došlo. Sve pasiva, sve će doj na svoje, s tobom ili bez mene, sve jedno je. Smrt je inspiracija pjesme, ali s nadom u budućnost, sve dojde na svoje", veli Morosin.

O suradnji sa Šilipetrom veli da je planirana godinama. Nastala je dance verzija kojoj je Livio pobornik još od devedesetih, a kompjuterskom glazbom bavi se od samih početaka svoje karijere.

"Žminjska polka, jedan od prvih danceva našeg vremena, "Tri naranče". Elektronska glazba nije mi strana. U svoj djelovanju miješao sam istarsku i dance glazbu često, govori Morosin.

Suradnje

Surađivao je s brojnim glazbenicima. "Vajka tvrdim da čovik i tovar znaju bolje nego sam čovik. Volim suradnje, svaki čovik donese ništo svoje. Projekti su tada uzbudljiviji. Nađu se neka nova rješenja", veli.

Za dance kaže da ga previše ne prati, osim kreative u svojoj glavi koju konstantno smišlja. Za dance je najbitniji disco osamdesetih, kaže nam. S glazbom treba eksperimentirati.

"To bih najradije nazvao intelligente dance music. Mislim da će ova moja pjesma u suradnji s Vedranom biti hit", ističe.

Singl s Vedranom je početak, potom je tu samostalni album, projekt Smareglia…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum