TBF

LEGENDARNI LIVE ALBUM OBJAVLJEN KAO DVOSTRUKI LP Saša Antić: "Sada mogu umrijeti i nadam se da ću se reinkarnirati u obliku gramofona"

TBF često nastupaju i u Puli gdje imaju vjernu publiku, pa su tako i prošle godine uspjeli iskoristiti ljetno vrijeme kada je bila manja opasnost od virusa i održati još jedan uspješan koncert

| Autor: Mladen RADIĆ
"Perpetuum fritule" na vinilu

"Perpetuum fritule" na vinilu


Više od desetljeća nakon originalne objave na CD-u, prvi i za sada jedini live album grupe TBF "Perpetuum Fritule" objavljen je na dvostrukom LP-ju.

Najbolji nastup

"Perpetuum Fritule" originalno je objavljen u drugoj polovici 2010. kao jednostruki i dvostruki album, pri čemu je dvostruko CD izdanje sadržavalo cjelovitu snimku unplugged koncerta iz zagrebačke Močvare održanog 7. prosinca 2009., na kojem su TBF-ovci trijumfalno protutnjali kroz vlastitu, temeljito preuređenu, pjesmaricu. Sedamstotinjak sretnika u rasprodanoj, dupkom punoj Močvari, koja je tom prigodom slavila svoj deseti rođendan, svjedočilo je jednom od najboljih nastupa splitskog benda, u užarenoj, opuštenoj i pozitivnoj koncertnoj atmosferi. Uz tada objavljene službene singlove s albuma "Fantastična" i "Guzice i sise", nezaboravne hitove "Alles Gut", "Nostalgična", "Genije" i "Smak svita", u nadahnutim nadograđenim izvedbama (između ostalih), odskočile su i uvijek aktualna "Heroyix", zborski otpjevana s publikom "Lud za njom" i "nježna" verzija često citirane uspješnice "Odjeb je lansiran".

Album je sada objavljen na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, ujedno prvom LP izdanju TBF-a, te zbog ograničenja trajanja LP formata donosi 17 od originalno objavljenih 21 pjesme na dvostrukom CD izdanju. "Perpetuum Fritule" 2011. osvojio je nagradu Porin za najbolji live album, kao i Porin za najbolje likovno oblikovanje koje potpisuje Luka Duplančić.

"Kako je divno i neobično u ovim čudnim danima doživjeti prvo izdanje vlastite glazbe na vinilu. Pogotovo kad se sjetim kako smo gomilu samplova skidali upravo s vinila, i to na svim albumima osim na ovom koji je sada na vinilu. Život je čudesan i nepredvidiv, zato je i predivan, glazba je istina, a zvuk s vinila je magija. Sad mogu na miru umrijeti i nadam se da ću se reinkarnirati u obliku gramofona u nekom stanu gdje se samo slušaju ploče, izjavio je uz objavu ovog izdanja Saša Antić.

Pozitivan stav

TBF često nastupaju i u Puli gdje imaju vjernu publiku, pa su tako i prošle godine uspjeli iskoristiti ljetno vrijeme kada je bila manja opasnost od virusa i održati još jedan uspješan koncert. Njihove pjesme i dalje funkcioniraju kod publike zbog glazbe i duhovitih, često ironičnih tekstova u kojima se publika lako prepoznaje pa im rado oprosti kada su mračni ili zajedljivi jer čak i tada znaju biti zabavni. Osim toga, prije nekoliko godina njihove pjesme postale su dio "opće kulture" kada su se pojavile u jednom pitanju kviza "Potjera", a pitanje je glasilo "Koja pjesma grupe TBF upozorava na korištenje zaštite pri spolnim odnosima", a među ponuđenim odgovorima bili su "Alles gut", "Pozitivan stav" i "Veseljko".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini