U TJEDNU LJUBAVI

Koncerti uživo učenika pulske Glazbene škole: KVALITETNO MUZICIRANJE MLADIH GLAZBENIKA

Prve koncertne večeri nastupili su Leonardo Rojnić (harmonika) i Letizia Ulika Roce (violina), a mentori su im bili profesori Kristina Sponza i Mia Grozdanić. Potom su u petak navečer svirali komorni duo harmonika Leonardo Rojnić-Chiara Moscarda i solistica violončelistica, učenica trećeg razreda Glazbene škole Anamarija Bukovnik

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Chiara Moscarda, Leonardo Rojnić i Anamarija Bukovnik

Chiara Moscarda, Leonardo Rojnić i Anamarija Bukovnik


Pod nazivom "U tjednu ljubavi", napokon, nakon gotovo točno godinu dana pauze, predstavili su se učenici pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. U ponedjeljak i u petak održana su dva koncerta, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, a riječ je o nastupima maturanata pulske Glazbene škole.

Prve večeri nastupili su Leonardo Rojnić (harmonika) i Letizia Ulika Roce (violina), solisti, ponajbolji maturanti škole, koji su izveli vrhunski i profesionalno opsežan repertoar pred odlazak na glazbene akademije. Mentorice su im bile profesorice Kristina Sponza i Mia Grozdanić.

Potom su u petak navečer nastupili komorni duo harmonika Leonardo Rojnić-Chiara Moscarda i solistica violončelistica, učenica trećeg razreda Glazbene škole Anamarija Bukovnik.

Prvonagrađeni komorni sastav s regionalnog natjecanja u Rijeci, pod mentorstvom prof. Mije Grozdanić, čine već uhodani tim Leonardo i Chiara, maturanti škole. Anamarija Bukovnik mlada je čelistica u usponu pod vodstvom prof. Fabija Jurića. Oba concertina korepetirala je profesorica Ana Obrovac.

Mladi su glazbenici pokazali zbilja zavidan talent, pripremljenost i uigranost, a što je itekako važno, posebice u ovim trenucima kada su imali malo prilika i mogućnosti za zajedničke nastupe. Učenicima glazbenih škola općenito posljednja je godina bila vrlo teška, jer dobar dio njihov rada zasnovan je i na produkcijama, nastupima, koncertima, gdje pokazuju svoj trud, umijeće, talent i napredak. Kako godinu dana nije bilo koncerata, trebalo je svejedno održati formu, a lani je dio školske godine protekao i online. No, svemu unatoč, učenici su se predstavili vrlo kvalitetnim nastupima.

Anamarija Bukovnik predstavila se zahtjevnim Elgarovim "Koncertom za violončelo i orkestar u e-molu", sa stavcima Allegro, Romance-Andante, gdje je pokazala svoju iznimno dobru pripremljenost, te veliku tehničku preciznost.

Harmonikaški duo Moscarda-Rojnić vrlo su nadahnuto izveli "Godišnja doba" P. I. Čajkovskog, i dva dijela iz tog ciklusa "Ožujak-Ševina pjesma" te "Studeni-Trojka", da bi nastup priveli kraju skladbom Benjamina de Murashkina.

Svi sudionici zaslužuju dakako pohvale, a naredni programi će se odvijati sukladno s epidemiološkim mjerama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum