OVOG PETKA

KLUPSKA ZIMA PULA LIVE: Koncert grupe Arsenal u Rock Caffeu

| Autor: Tea TIDIĆ
Grupa Arsenal na pulskom Kaštelu (Neven LAZAREVIĆ)

Ovog petka u 22 sata na pozornici pulskog Rock Caffea nastupit će dobro znani rockeri "zlatne" generacije - grupa Arsenal. Riječ je o cover sastavu koji čine iskusni glazbenici, danas šezdesetogodišnjaci, koji su svoja prva glazbena okupljanja počeli još 1976. godine kao gimnazijalci.

Repertoar Arsenala čine dobro znani klasici rocka - sviraju pjesme grupa kao što su Beatlesi, Stonesi, Creedensi, Bad Company, Free... Sve je krenulo kad su braća Marin (gitara) i Roberto Mihovilović (bas gitara) s bubnjarom Denisom Mikolićem u bandovima Ufo i Ping Pong obišli gotovo sve pozornice Istre, te im se prilikom studiranja u Rijeci pridružio gitarist Valter Šćulac te zajedno kroz band studentskog doma upoznaju i nešto riječkih pozornica. Klavijaturist Edo Krajcar, član je poznate glazbene loze Krajcar.

Glazbene vode odvele su Marina i Roberta s bandom Bandoleros na pozornice širom Europe - nastupali su u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj, Finskoj... a Valter je stvarao vlastitu glazbu u bendu Stabilizacija. Denis je desetak godina bio najveći proizvođač palica za bubnjeve u Jugi - palice Gama koristili su i tadašnji najpoznatiji bubnjari, a 1994. godine s Lucianom Delbiancom i Igorom Štokovićem, kao trio Kravate ispjevao je i snimio svima poznatu pjesmu "Samo anđeli znaju kako je u raju".

Nakon poduže sviračke pauze, stari su se prijatelji kao veterani okupili 2009. godine u Arsenalu i svakog ponedjeljka uživaju na probama te nekoliko puta godišnje nastupaju za svoj gušt.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater