NAJNOVIJETENOR NA UDARU

Još 11 žena optužilo Placida Dominga za spolno napastovanje

| Autor: Hina
EPA

Još jedanaest žena optužilo je španjolsku opernu zvijezdu Placida Dominga za spolno napastovanje, a za te optužbe slavni tenor rekao je u četvrtak da "obiluju nedosljednostima".

Optužbe o kojima je pisala američka agencija Associated Press pokrivaju razdoblje do tri desetljeća i nadovezuju se na prve optužbe objavljene u kolovozu koje su protiv tenora iznijele pjevačice, plesačice, glazbenice, učiteljice pjevanja i kazališno osoblje koje je samo svjedočilo ili osobno iskusilo neprimjereno ponašanje.

Opera iz Los Angelesa u kojoj je Domingo bio ravnatelj, objavila je u kolovozu da će sastaviti vijeće zaduženo za istragu optužbi.

Nove optužbe "obiluju nedosljednostima i kao i u prvoj fazi one su na mnogo načina nekorektne", rekla je Domingova glasnogovornica Nancy Seltzer.

"S obzirom na istragu koja je u tijeku nećemo komentirati pojedinosti, ali snažno osporavamo pogrešnu sliku koju agencija AP pokušava stvoriti o gospodinu Domingu", rekla je.

Danas 78-godišnji Domingo jedan je od najpoznatijih opernih pjevača i ravnatelja kazališta koji je nastupao u opernim kućama diljem svijeta.

Uz Josea Carrerasa i pokojnog  talijanskog pjevača Luciana Pavarottija bio je član slavnog trija "Tri tenora" koji je operu približio široj publici koncertima diljem svijeta 90-ih godina.

Opera iz San Francisca i orkestar Philadelphia objavili su prošli mjesec da su otkazali Domingove nastupe u rujnu i listopadu.

Žene su za agenciju AP rekle da su Domingova napastovanja uključivala nepoželjne dodire, ustrajne zahtjeve za privatnim sastancima, kasne noće telefonske pozive te pokušaje da ih poljubi u usta. Neke od njih rekle su da je njihovoj karijeri u glazbenom svijetu naštetilo to što su odbacile Domingove nasrtaje.

Stotine žena javno su optužile utjecajne muškarce u poslovnom svijetu, politici, medijima, sportu i estradi za spolno napastovanje i zlostavljanje od listopada 2017., na poticaj društvenog pokreta #MeToo.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam