INAMORANA

POGLEDAJTE VIDEO / Glazbenici i prijatelji ponovno udružili glasove: HULJIĆ I GRAŠO PONOVNO PJEVAJU ZAJEDNO

"Lijepa je to i sjetna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite. Kako ove godine slavimo obljetnice nekih poznatih pjesama - deset je godina prošlo od 'Providence' došlo je vrijeme da Grašo i ja ponovno zapjevamo zajedno", kaže Tonči Huljić

| Autor: Mladen RADIĆ
Mlada glumica i radio voditeljica Petra Kapor i Petar Grašo u novom spotu

Mlada glumica i radio voditeljica Petra Kapor i Petar Grašo u novom spotu


Tonči Huljić Madre Badessa i Petar Grašo nakon desetljeća ponovno su udružili glasove u novom duetu za pjesmu "Inamorana".

"Lijepa je to i sjetna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite. Kako ove godine slavimo obljetnice nekih poznatih pjesama - deset je godina prošlo od 'Providence' došlo je vrijeme da Grašo i ja ponovno zapjevamo zajedno", priča Huljić.

"Inamorana" je i naslovna pjesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse. Ovu specifičnu riječ starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pjesmu "Mare Luda" koja je nedavno objavljena.

"Trenutno je u procesu završetak Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bi svako malo bi ja htio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta", govori Huljić. On je osmislio i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljica Petra Kapor.

"Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja", dodaje Grašo.

Na CD-u "Inamorana" nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama od kojih je jednu publika već upoznala, a to je obrada "Dva put san umra" napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater